4 Haziran 2026 Perşembe
Ana SayfaManşetTÜRKİYE’NİN EN PAHALI KONUTLARINA SAHİP “BEYKOZ İLÇESİNİN“ HİKAYESİ..

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI KONUTLARINA SAHİP “BEYKOZ İLÇESİNİN“ HİKAYESİ..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ), merakla beklenen Nisan 2026 dönemine ait Konut Fiyat Endeksi (KFE) ve Yeni Kiracı Kira Endeksi verilerini resmen yayımladı. Manşetleri “ Konut Değerinde Zirve Beykoz’un, Beykoz Türkiye’nin En Pahalı İlçesi Oldu “ gibi peş peşe endekslere bağlı basın açıklamaları süslemeye başladı.

Uzmanlar Beykoz’un geldiği noktayı, merkezî konumuna, deniz manzarasına, lüks konut projelerine ve ulaşım yatırımları gibi farklı farklı etkenlere bağlasalar da, ben, emlakdream.com aracığı ile farklı bir acıdan Beykoz’ un yükseliş hikayesindeki adanmışlığa dikkatinizi çekecek,  Bir ailenin, Bir ilçenin kaderi üzerindeki etkisini kaleme alacağım.

Beykoz’ da yaşayanların çoğunun, Beykoz dışında doğduğu, ancak  Beykoz’ un insanları çok çabuk “ Beykozlu ” yaptığı söylenir…

Beykoz’ u zirveye taşıyan sadece  yapıların,  binaların fiziki değerleri değildir. “ Yaşamadığım yerde yaşatmam “ diyen Acarlar Şirketler Topluluğu Başkanı Sayın İsmet Acar’ın, Acarkent –  Acarlar Mahallesi – Beykoz  için yarım asır önce kurduğu hayalinin eseridir.

Beykoz deyince ilk akla gelen Sayın  İsmet Acar’ dır.  Acarkent yerleşkesi, Kavacık İş Merkezleri ile Beykoz’ un  80’ li yıllardan itibaren geleceğine yön vermiş, imza attığı projeler ile inşaat – proje firmalarına rol model olmuştur. Beykoz, kapanan sanayisinin yerine, bacasız sanayi olan bu yerleşkeleri koymuş, buralar Beykoz’ un, Beykoz’ lunun umudu, ekmek kapısı, geleceği olmuştur.

Beykoz yerleşim ve yaşam tercihinde İstanbul’ un farklı ilçelerinden yönelen göçün sebeplerinden biri Adalar, Şile, Çatalca, Silivri gibi nüfusu düşük – sayfiye ilçelerinden sonra Beykoz’ un İstanbul’ un suç oranında en düşük ilçe olmasıdır.

Bunu sağlayan en önemli unsur; aş ve iştir…  Acarkent – Acarlar Mahallesi,  Beykoz ilçesinin günlük ticaretine yön vermekte, ev hizmetleri, bahçıvanlar, şoförler, , güvenlik görevlileri, site çalışanları, Beykoz esnafı – ticaretine  birlikte bakıldığında Beykoz’ da 80 bin civarı olan hane sayısının dörtte birinin kapısından içeri Sayın İsmet Acar’ ın vizyonu girmektedir. Acarkent – Acarlar Mahallesi yapıların, yerleşkelerin dışında bir ilçenin umut kapısıdır.

Beykoz’un kaderine Acarkent projesi ile yön veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sadece geliştirdiği proje  ile değil; soyadları ile bütünleşen Acarlar Mahallesi ile Beykoz Marka değerine önemli katkı vermiş… vermeye devam etmektedir.Bugün İstanbul’da konumlu 963  mahalle içinde konut fiyatlarına göre en değerli mahalleri listesinde Acarlar Mahallesi ile Beykoz’ un  başı çekmesi bir tesadüf değildir.

Beykoz’ da para ile ölçülemeyecek değerler

İstanbul’un geleceğinde olası deprem gerçeğini incelediğimizde zemin yapısı en dayanıklı ilçelerinden biri Beykoz ‘dur. Deprem tehdidi ile yıllardan beri varlıklı ailelerin kaçış noktası olmuştur. Beykoz’ un İstanbul’da kilometrekareye göre, en az nüfuslanmanın olduğu ilçeler sıralamasında 800 kişiyle beşinci sıra da yer alması, salgın sürecinde  İstanbul’ da önemini bir kat daha  artırmıştır.

Zemin yapısı ile doğal afet ve deprem tehdidi uzağında korkusuz, doğal orman örtüsünün sağladığı temiz hava kalitesi, oksijen seviyesi ve  insan yoğunluğu azlığı ile  sakinlerine nefes alınabilinen bir çevre sunan Beykoz’un yıldızı sürekli  yükselmektedir.

Bu vesile emlakdream.com ailesinin ve siz değerli takipçilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar; milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
GPPS - Gayrimenkul proje pazarlama ve satış platform kurucusudur. GPPS’nin kuruluş amacı; 1.El konut pazarında inşaat, geliştirilen projelerde istatistik veriler, endeks çalışmaları ile 1.el farkındalığı yaratmaktır. Borçka-Artvin’de başlayan, İstanbul’da devam eden ve Amerika’da uluslararası boyut kazanan eğitim, iş yaşam hayat hikayelerini, 2 binin üzerindeki makaleleri ile derleyerek “ O BİLGE “ iş kitabını yayınlamıştır. Özdemir, Pazarlama, işletme, ekonomi, finans ve halkla ilişkiler konularında yurt dışında Amerika’ da Hesser College & NHC & Dale Carnegie ve yurt içinde İ.Ü İşletme Fakültelerini bitirmiştir. Türkiye’de yaratılan farklı proje konseptleri, pazarlama ve satış teknikleri ile ilklerin öncüsü ve uygulayıcısı olan ÖZDEMIR, 33 yılını Gayrimenkul Sektörüne, Pazarlama ve Satış, İnşaat Proje Konseptlerine, İnsan Kaynaklarına ayırmıştır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
383 YAZI