23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerBakan Özhaseki, Belediye ve Vatandaşları Eleştirdi!

Bakan Özhaseki, Belediye ve Vatandaşları Eleştirdi!

Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Derneğinin düzenlediği  3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi kapsamındaki “2023 Vizyonu ve Hedefleri Doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme” konferansında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm süreci ile ilgili belediye ve hak sahibi vatandaşları eleştirdi.

'Deprem; AKP, CHP Tanımaz'

Kentsel dönüşüm sürecinde, 400 bin civarında tek bina bazlı dönüşüm için müracaat olduğunu ifade eden Özhaseki, karşılaşılan sıkıntılardan bahsetti: 'bir kısım vatandaş, ‘Ben veriyorum ama yerine 2 tane alabilir miyim?’e dökmeye başlamış. Yapma kardeşim. Bak bulunduğun bina yıkılırsa senin en sevdiklerin gidecek, canın gidecek, malın gidecek Gelen müteahhite diyor ki, ‘Sen anlaş hele herkesle, ben senle anlaşırım, ben en kolay adamım’ Yüzde 98’le anlaşıyor müteahhit, en son kendine geldiğinde ‘2 dükkan 1 daire’ demeye başlıyor' dedi. Depremin CHP, AKP dinlemediğinin altını çizen Özhaseki, bu süreç için herkesin fikirlerine ihtiyaçları olduklarını belirtti.

Özhaseki, Belediyeleri Eleştirdi

Belediyeleri de eleştiren Mehmet Özhaseki, belediyelerin özellikle İstanbul'da emsal arttırdığını bunun da zaten yoğun olan İstanbul'un yoğunluğunu fazlalaştırdığına vurgu yaparak, “konutları yığıyoruz, dolduruyoruz, görüntü bozukluğunu geçtik artık, razıyız fakat çıkan sorunlar şimdiki sorunların bir kaç misli büyüyecek. Bu kadar çok konutu yığdığımızda ve sosyal donatıyı düşünmediğimizde konutlar 2 kat büyüyecek ama sorunlar 12 misli büyüyecek, bunu bilelim.” dedi.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI