Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Bahçeşehir Gölet’inde hayata geçirecekleri projeye 240 Milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını ve çalışmalar sonucunda göletin 2 katı büyüyeceğini belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan “Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı” kapsamında bölgeye yapılacak Bahçeşehir Park başta olmak üzere projeleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Atmaca, bölgede emsalin artmadığını söyledi.
Bahçeşehir Göleti’nde imar konusunda Türkiye’de bir ilkin yaşandığını anlatan Atmaca, “Eski plana baktığımızda rekreasyon alanı yüzde 5’lik dilime denk geliyordu. Yeni planla birlikte değişikliğe gidildi. Yüzde 5’lik dilime denk gelen 11 bin 500 metrekarelik alan göletteki yaklaşık 50 bin metrekarelik alanın içinde toplandı. Ticari üniteler tek bir yerde toplanmış oldu. Bahçeşehir Göleti’nde büfeye dahi izin verilmeyecek. Gölette, gezi yolları, bahçe mobilyalar, yürüyüş parkurları ve konsept parklarla bölge sakinlerinin kullanımına sunmuş olacağız.” dedi.
“Gölet ticari imara açılmıyor”
Atmaca, Göletin ticari imara açılmadığını vurgulayarak, “Gölette ticari üniteler de sınırlandırıldı. Burada sadece cafe, restoran ve mağaza gibi hafif ticari ünitelere izin verilecek. Bölgenin fonksiyonları net olarak belirlendi. Yüzde 5’ten daha fazla alanı kaplayan tek blok yapılamaz. Bunların da ötesinde, yine biz Bahçeşehir Göleti’ni korumak adına bir ilke imza attık. İleride bu ticari ünitelerin sahiplerinin birleşip gölete yeni bir plan başvurusunda bulunma ihtimalinin de önüne geçtik. Bu nedenle ikinci bir plan başvurusunda sadece yeşil alana izin verilmesini sağladık.” diye konuştu,
Şimdiye kadar 8 projede yaklaşık 2 bin bağımsız bölümün teslimini yapan şirket yaklaşık 900 bağımsız bölümün inşaatına devam ettiklerini dile getiren Adem Atmaca, Bahçeşehir’de konut üretimine devam edeceklerini ve şimdiye kadar bölgeye 8 projede yaklaşık 2 milyar liralık projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.
“Yaklaşık 240 milyon liralık yatırım”
Atmaca, Bahçeşehir Göleti’ne yaklaşık 240 Milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını ve çalışmalar sonucunda göletin 2 katı büyüyeceğini belirterek, şöyle devam etti:
“Gölet 162 bin metrekare büyüklüğünde. Göletin yanında yaklaşık 100 bin metrekarelik bakımsızlıktan dolayı kullanılmayan, atıl bir vaziyette duran özel bir arazi vardı. Belediye bu araziyi satın aldı. Bunlara ek olarak Atmaca Gayrimenkul olarak 130 bin metrekarelik bir peyzajını yapıp, Bahçeşehir Göleti’ne ilave edeceğiz. Bu alanda hatta botanik ağaçlar, hobi bahçeleri, macera parkı gibi detaylara yer vermeyi planlıyoruz. Böylece gölet, 2 katı büyümüş olacak. Bu rekreasyon alanıyla birlikte Bahçeşehir Göleti’nin büyüklüğü yaklaşık 240 bin metrekare civarında olacak. Bahsi geçen inşaat alanımız ise bu alanın 11 bin metrekarelik diliminde yer alıyor. 103 milyon TL + KDV’ye peyzaj alanının ihalesini aldık. 1,5 kilometrelik derenin ıslah çalışmaları yapılıyor. Buradaki genişletme, altyapı ve ıslak çalışmalarının yatırım maliyeti ise 125 milyon TL civarında.”
Atmaca, projenin toplam büyüklüğünün 430 bin, arazinin 49 bin inşaat alanının ise 11 bin 400 metrekare olduğunu kaydetti.
“Satışlar yüzde 70’i geçti”
Toplam 11 blok olacağını anlatan Atmaca, “3’üne başlamadık. Diğerleri ya bitti ya devam ediyor. İnşaat alanı yüzde 40. Satışlar yüzde 70’i geçti. Bağımsız birim sayısı 120 civarı ancak birleştirmeyle 80 civarına düşebiliyor. Çünkü 3 birim birleştirilip, tek birim haline getirilebiliyor.” şeklinde konuştu.
Adem Atmaca, projede bin 700 metre uzunluğunda yürüyüş yolu olduğunu aktararak, 2 kilometreye yakın da gezinti yolu bulunduğunu dile getirdi.
“Talep fiyat dengesizliği var”
Projenin yatırım değerinin belediye payıyla birlikte 240 milyona yakın olduğunu ileten Atmaca, “İsteyen banka kredisi kullanabilir. Şu ana kadar çoğunlukla iç finansman tercih edildi. Göletteki dükkanları bu yıl içinde Ağustos gibi kullanıma açmayı düşünüyoruz. Ağırlıklı yeme içme olacak. Anlaştığımız markalar var. Ticari ünitelerde birim metrekare fiyatları 17 bin lira civarında, konutlarda ise 8 bin lira bantlarında. Fiyatta arazinin çok büyük payı var. Ciddi konut talebi var ancak arazi maliyeti çok büyük. Devletin geliştirebileceği sosyal konut gücü var çünkü onların arazisi var. Bizim yok. Şu anda çok ciddi talep var ancak fiyatlar yüksek.” ifadelerini kullandı.