16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşet"2020-2022 Türkiye Yurt Dışı Tanıtım Stratejisinin Gayrimenkul Sektörünü Desteklemesini Öngörüyorum.."

“2020-2022 Türkiye Yurt Dışı Tanıtım Stratejisinin Gayrimenkul Sektörünü Desteklemesini Öngörüyorum..”

Gayrimenkul proje geliştirme, pazarlama ve satış konusunda sektörün Danışılanı & Stratejist Bilge Özdemir; 2020 - 22 Türkiye Değişim Hedefi için Turizm ve Çevre Şehircilik Bakanlıklarına Türkiye’ye ortak tanıtım platformu öneri ve turizmin gayrimenkul sektörü üzerindeki etkileşimini değerlendirme yönünde öngörülerini emlakdream.com için kaleme aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı Ortak Pazarlama Stratejisi
 
Türkiye’nin 2023 Turizm Stratejisi Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıklandı;
 
  • Hedeflenen turist sayısı 75 milyon,
  • Hedeflenen turizm gelirleri 65 milyar dolar
  • Yeni odak pazarlar Uzak Doğu ve Pasifik bölgelerinde yer alan Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya gibi yükselen pazarlara ile Orta ve Doğu Avrupa
  • Turizm Bakanlığının çeşitlendiği alanlar Gastronomi UNESCO’dan tescilli marka şehirlere yenileri ekleme, Kültür turları ile sağlık turizmini
  • Hedef tanıtım bütçesi 18 milyon dolarlık tanıtım bütçesinin 2020’de 10 kat artışla 180 milyon dolara çıkması öngörülüyor.
Bu tablo çerçevesinde; iki katı hedeflenen turist sayısı ve niteliği otel – tatil köyü – konaklama alanları dışına alternatif konaklama alanlarının gelişmesinin yolunun açılmasını ve konutlara doğru yönelimin olmasını öngörüyorum.
Gayrimenkul sektörü “ihracat“ seferberliğinde Orta Doğu ve Körfez ile birlikte Uzak Doğu ve Avrupa pazarına yönelmesi önerilmektedir. Bu öngörünün Turizm politikası içinde yön bulduğunu görüyoruz.
Yurt dışından turizmin gayrimenkul sektörüne potansiyel yaratma gücü değerlendirilmelidir. 2019 yılında 30 milyon turist ağırlayan bir ülkede 40 bin seviyesinde yurt dışına gayrimenkul satışı kabul edilemez.
 
Yıllardan beri söylüyor ve yazıyorum; Yabancıya gayrimenkul satmanın yolu yatak satmadan geçer… anahtar  turizm – ziyaret‘tir.
Tespitlerimiz; tatil ziyareti ile başlayan ilginin “tatiller için bir konut“ alımı ile başlayarak, “süreklilik kazandığı“ yönündedir.
 
Turizm kaynaklı ülke ziyaretleri ile yerleşim amacı arasında doğrudan bir bağlantı olduğu gözlenmektedir.
Burada Dikkat çekmek istediğim konu; Yurt dışı pazarlara yönelimde “tek seslilik“ tir.
Tek seslilikte başarının önemli ayağı yurt dışında başlayıp; yurt içinde devam eden sürecin kontrolüdür.
Yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul satışı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Turizm Bakanlığının ortak bir ülke politikası olmalıdır.
Cumhurbaşkanlığı sistemi bu çalışma ve işbirlikçiliğine olanak sağlamaktadır. Bu sayede ülke tanıtım maliyetleri efektif harcanabilecek Türkiye, Global dünyaya uyum içinde pazarlanabilecektir.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak “ortak pazarlama stratejisi“ grubu Ulusal Pazarlama visyonu geliştirerek en kısa sürede “yurt dışı ve yurt içinde“ yapılması gerekenleri uygulamaya koymalıdır.
 
Biz, yılların tecrübesi ile Türk Gayrimenkul Sektörünü Yurt Dışı pazarlara taşımada – ihracat seferberliğinin bir parçası olmaktan, görev ve sorumluluk almaktan mutluluk duyarız.
 
Bilge ÖZDEMİR

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI