14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerHollanda Startup Vizesine Nasıl Başvurulur?

Hollanda Startup Vizesine Nasıl Başvurulur?

Hollanda startup vizesi, Avrupa Birliği dışında yaşayan startup kurucularının Hollanda’dan oturum izni almasına fırsat sunuyor.

Startup vizesi başvurusu, vize ve oturum izni başvurusu öncesinde yapılan online bir ön başvurudur ve başvuru Startup Hollanda komitesine iletilir.

Komite başvurunuzu uygun bulursa sizin ile online bir mülakat düzenler ve sonrasında sizi, iş modelinize uygun bir ‘Lokal Hızlandırıcı’ (facilitator) ile eşleştirirler.

Lokal hızlandırıcı ile aranızdaki anlaşmaları yapıp, Hollanda’da şirket kuruluşu yaptıktan sonra Hollanda Giriş Vizesine (MVV) başvurarak Hollanda’ya giriş yapabilirsiniz.

İlk başvuruda 1 senelik düzenlenen oturum izni kartınızı MVV ile Hollanda’ya giriş yaparak, Hollanda’da teslim alabilirsiniz.

Program kapsamında, ilk başvuruda 1 senelik verilen oturum izninizin süresi dolduktan sonra ‘Self-Employment’ seçeneği ile oturum izninizi yenilemeye devam edebiliyorsunuz.

Hollanda Startup Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

1) Markanız Belirlenir 

Öncelikle başvuru yapmak istediğiniz dijital işinize ait markanız belirlenir ve markanızın amacı belirgin şekilde öne çıkartılır.

Markanıza ait websitesi, sosyal medya hesapları ve markanızın kurucularına ait LinkedIN profilleri Hollanda startup komitesinin onay kriterlerine uygun şekilde optimize edilir.

2) İş Planı Hazırlanır

Online başvuru formunda komitenin işiniz hakkında sorduğu sorular, başvuru öncesinde doğru şekilde cevaplanarak hazır hale getirilir.

Bu soruların işiniz özelinde cevaplanması iş planınızı da hazır hale getirmiş olacaktır.

3) Pitch Deck Hazırlanır

Startup yatırım başvurularında olduğu gibi işinize ait belli başlı dinamikler, startup komitesinin kabul ettiği şekilde 12-13 slayttan oluşan bir PPT sunum ile hazırlanır.

4) Başvuru Online ‘SUBMIT’ Edilir

Önceki adımlardaki çalışmalar doğru şekilde tamamlandıktan sonra başvuru tek celsede online başvuru portalı üzerinden ‘submit’ edilir.

5) Startup Hollanda ile Online Mülakat Yapılır

Bir önceki adımda yaptığınız başvurunuz ortalama 4-5 gün içerisinde değerlendirilir ve başvurunuz kabul edilirse Startup Hollanda ekibi sizin ile online mülakat yapmak için talepte bulunur.

6) Lokal Hızlandırıcı İle Anlaşma Yapılır

Startup Hollanda ekibi ile online mülakat yapıldıktan sonra Startup Hollanda ekibi, sizi iş modeliniz için en uygun olan ve devlet tarafından yetkilendirilmiş olan lokal bir hızlandırıcı ile eşleştirir.

Lokal hızlandırıcılar (facilitator) size ilk sene boyunca, Hollanda’da yapacağınız kurulumlar ve iş geliştirme gibi konularda destek vermek üzere devlet tarafından yetkilendirilmiş olan hızlandırma merkezleridir.

7) Hollanda Giriş Vizesi (MVV) ve Oturum İznine Başvurulur

Lokal hızlandırıcı ile anlaşma sağlandıktan sonra talep eden tüm kurucular ve yakın aile bireyleri, Hollanda giriş vizesine (MVV) ve Hollanda oturum iznine başvurarak ortalama 1 ay içerisinde MVV ile Hollanda’ya taşınabilirler.

Bu süreç boyunca anlaşma sağladığınız lokal hızlandırıcının desteğiyle Hollanda’daki şirketinizi de kurmuş olmanız gerekmektedir.

(Haber kaynağı: Visahaap)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI