Reklam
28 Mart 2025 Cuma
Reklam
Ana SayfaManşetDEPREM GÜVENLİĞİ SORGUSUNA ŞİMDİ YANGIN GÜVENLİĞİ EKLENDİ !..

DEPREM GÜVENLİĞİ SORGUSUNA ŞİMDİ YANGIN GÜVENLİĞİ EKLENDİ !..

O BİLGE Yazarı, Gayrimenkul Sektörü Stratejisti ve Emlakdream editörü, Bilge Özdemir, 99 depreminden sonra sorgulanmaya başlanan Zemin - İnşaat okur yazarlığına, trajik Kartalkaya yangın felaketi ile yapıların yangın güvenliğinin eklendiğine dikkat çekerek emlakdream.com’a özel değerlendirme ve uyarılarda bulundu.

Ne yazık ki, bedeli canla ödenen her felaket arkasında farklı bir toplum bilinci ve sorgulama bırakıyor.
 
1994 yılında Acarlar Şirketler Topluluğu tarafından geliştirilen Acarkent’te sektöre “teknik tanıtım“ olgusu kazandırmıştım.
 
Beykoz – Acarkent zemin yapısından İstanbul’daki deprem güvenliğine; 15 dakikalık teknik veriler ile sözel ve görsel sunum yapıyorduk.
 
Başlarda sıkıcı gelen Bu sunumun zaman içinde gerekliliği, 1999’da ne anlama geldiğini gördük.
 
Gönül isterdi ki görmeseydik ama %50 olasılık içinde Büyük Marmara Depremi’nin ayak seslerini duyuyoruz.
 
1994’den 2025’e öncülük ettiğimiz bilinçlendirme, İstanbul’a geliştirilen tüm projelerde uygulanmaya başlandı.
 
Gayrimenkul satın almayı planlayanların projelerde ilk sorduğu “deprem güvenliği“ oldu ve olmaya devam ediyor.
 
6 Şubat’ta 2. Yılını dolduran Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 2 büyük deprem, 11 ilde ağır hasara yol açtı. Türkiye’de en az 53.537 kişi hayatını kaybetti.
 
İstanbul sessiz bekleyişine… deprem güvenliği sorgulanmaya devam ediyor…
 
Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nin tanınan otellerinden Grand Kartal Otel’de 21.Ocak.2025 Pazartesi gece saatlerinde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti.
 
İhmaller, denetimsizlikler içinde 1978 yılından beri faaliyet gösteren otel yıllar içinde yenilenmiş!.. sadece görsel olarak.
 
Şimdi, gayrimenkul projelerinde gayrimenkul almaya gelenler “yangın güvenliğini“ sorgulamaya başladı.
 
Yıllar önce Acarkent’de başlattığım “teknik tanıtıma“ Acar Verde’de şimdi deprem ve yangın güvenliği bilgilendirmeleri ile devam ediyorum.
 
Hiç bir zaman Unutmayın. İhmaller kazalar sonucunda ortaya çıkabilecek gaz kaçakları – yangınlar insan faktörü dışında, doğa olayları sonucunda da ortaya çıkabilir.
 
Yapılarda bu önlemlerin otomasyon sistemleri ile devreye girmesi uyarılması can ve mal güvenliği için önemlidir.
 
Proje geliştiricilerin, pazarlayan ve satanların görevi müşterilerin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve onları sorgulamaya yönlendirmesidir.
 
Bu vesile ile Deprem ve Yangında Ölenlerin ailelerine Başsağlığı dilerken, yaralılara… o yaraların hiç bir zaman iyileşmeyeceğini bilerek şifalar diliyorum.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI