29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTürkiye'nin ilk film platosu Orman Bakanlığı mevzuatına takıldı

Türkiye’nin ilk film platosu Orman Bakanlığı mevzuatına takıldı

İstanbul Beykoz'da eskiden NATO'nun füze üssü olarak kullandığı Kılıçlı Köyü'ndeki 270 dönümlük araziye yapılması planlanan Türkiye'nin Hollywood ya da Bollywood'u olacak film platosu projesi Orman Bakanlığı mevzuatına takıldı. Haliç Kongre Merezi'nde Yeni Yapı'nın düzenlediği bir toplantıda konuyla ilgili eleştirel açıklamalarda bulunan Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal, 2011 yılından bu yana üsse 10 milyon TL civarında harcamada bulunduklarını söyleyerek, "Türkiye'nin ilk film platosunu Beykoz Kılıçlı Köyü'ndeki eski NATO üssünün 270 dönümlük arazisine bir miktar daha ilave ederek yapmayı planladık.  Ama mahalesef ülkemizdeki mevzuat hazretlerine takıldık. 2011 yılından beri bir adım ileri iki buçuk adım geri geldik. Geciktik. Önümüzdeki dönem orası inşallah iyi bir film platosu haline gelecek. Tabi mevzuat hazretlerini aşarsak." dedi.
Sıkıntının Orman Bakanlığı mevzuatından kaynaklı olduğunu söyleyen Topsakal, "Orman Bakanlığı mevzuatından kaynaklı sıkıntılar, orası turizm alanı ilan edilirse çözülmeye doğru gidecek." diye konuştu.
Topksakal Yeni Yapı tarafından yürütülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) projesi olan film platosunda yaptıkları çalışmalarla ilgili mevcut binaları koruma ve geliştirdikleri bilgisini aktardı. "Hollywood gibi bir plato kuracağız. Üsteki mevcut binaların tamiratlarını yaptık. " diyen Topsakal, deniz altı çekimleri için havuzlar inşa etmeyi planlandıkları bilgisini verdi.
Topsakal'ın film platosuyla ilgili açıklamalarını aşağıdaki konuşmasında yer alıyor.
 Naci Topsakal'ın şikayet ettiği Orman Bakanlığı mevzutıyla ilgili daha önce de Bursa Uludağ'daki otelleri üzerinden Ali Ağaoğlu eleştirilerde bulunmuştu. 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI