30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriTarihi Yarımada'ya Komşu "Büyükyalı İstanbul"

Tarihi Yarımada’ya Komşu “Büyükyalı İstanbul”

111.263 metrekarelik arsa alanı üzerine yapılması planlanan Büyükyalı projesinde hafriyat işlemleri başladı. Proje Bakırköy – Zeytinburnu sahilyolu hattında, Tarihi Yarımada kıyısında bulunmasıyla ön plana çıkıyor. Kesintisiz Adalar ve Kadıköy manzarası, Marmaray Zeytinburnu İstasyonu direk bağlantısı ile Avrupa ile Anadolu yakalarını bağlayacak Avrasya tüp geçiş tüneli’nin başlangıç noktası üzerinde bulunan proje trafikte harcanan zamanı geri kazandırma niyetinde.

Şehir İçi Tarihi Yapılar Yaşam Alanlarına Dönüşüyor

Geçmiş dönemde askeriye tarafından tank bakım merkezi olarak kullanılan arazi içerisinde bulunan tarihi binalar; etüt merkezleri, sanat atölyeleri, mahalle dükkanları, restoranlar ve kültür – sanat merkezleri olarak yeniden canlandırılıyor. Ayrıca Yedikule Surları ve Tarihi Yarımada kıyısında bulunan projede en yüksek binalar 55 metre olacak ve projenin yaklaşık 60 bin metrekaresi yeşil alan olarak kullanıma sunulacaktır.

Güvenlik ve Sosyal Yaşam Bir Arada

Projede yeni şehircilik anlayışı göz önüne alınarak kentsel planlama uygulanmakta. Güvenlik ve sosyal hayatın içiçe geçtiği projede kolay ve güvenli bir şekilde meydan ve ortak alanlara ulaşımı sağlayan 4 ana kapı bulunuyor. Bu nedenle projei ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak adlandırılıyor. İçerisidne ikamet edenlerin yanında bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevreyle uyumlu bir yerleşim alanı kurulması öngörülüyor. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok faaliyet alanı Büyükyalı içerisinde sosyal yaşamı güçlendirmekte.

Eski ve Yeni'nin Buluşması

Projenin mimarlığını İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor yürütmekte. Şirket silüetin ve arsa içerisinde bulunan tarihi yapılar ile eski mahalle kültürünü, yeni şehircilik anlayışı ile birleştirmek niyetinde. Tarihi ve kültürel değerlerin ön planda tutulduğu projede güçlü ve zamansız bir mekan yaratılması planlanmış.

Büyükyalı İstanbul Trafik Derdine Son Diyor

Büyükyalı İstanbul projesi ulaşım projelerinin tam birleşme noktasında. Boğaziçi tüp geçiş projesi Avrasya Tüneli'nin hemen başlangıcında bulunan proje Marmaray Zeytinburnu İstasyonu'nun hemen karşısında konumlanmaktadır.
Bakırköy – Zeytinburnu Sahilyolu üzerinde bulunan proje Atatürk Havalimanı'na 10, Topkapı Sarayı'na 8, E-5 karayoluna 2,5 km, TEM otoyoluna 15 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Ayrıca Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi denizyolu ulaşımının bulunduğu bağlantı yolları üzerinde bulunmaktadır.

Büyükyalı'da Yaşam 2019'da

İnşaat çalışmaları başlayan proje'de ilk olarak 452 ünitelik bölüm satışa sunulacak. Diğer etaplar ile ilgili bilgiler, daire tipleri, fiyatlar ve ödeme koşulları henüz belirlenmemiş durumda. Büyükyalı'da yaşamın başlaması 2019 yılında öngörülüyor.

BÜYÜKYALI İSTANBUL DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

+90 212 557 73 73

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI