19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaManşet2020 "Patara Yılı" olarak ilan edildi

2020 “Patara Yılı” olarak ilan edildi

12 şubat 2020 tarihinde partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmasının bir bölümünde 2020’yi “Patara Yılı” olarak ilan ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020’yi Patara Yılı ilan ettiklerini şu sözleriyle duyurdu:

“Bilindiği gibi Patara Antik Kenti, Fethiye-Kalkan arasında bulunuyor. Likya’nın ana liman şehri olan Patara, bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biridir. Osmanlı devleti, Kuzey Afrika ile olan telgraf bağlantısını Patara Telsiz Telgraf İstasyonu aracılığıyla sağlıyordu. Yaklaşık 850 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en büyük hattının ucunda yer alan Patara istasyonu, İtalyanlar tarafından bombalanana kadar ülkemize çok önemli hizmetler vermiştir. Bu telsiz-telgraf istasyonunu, aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırıyoruz. Roma’nın bir parçası olan Likya Birliğinin yönetim modeli, Amerika Birleşik Devletlerinin kuruluşuna örnek olacak kadar önemlidir. Nitekim, Likya Birliği’nin Meclis binası, tarihi önemine binaen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığımız tarafından restore ettirilmiştir. Antik dönemden günümüze kadar ulaşan tek deniz feneri de yine Patara’dadır. Bu deniz fenerini de en kısa sürede ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Şehir kapısından su yollarına kadar daha pek çok nadide özelliğiyle Patara’yı, ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek bir yer olarak gördük. 2020 Patara Yılının ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Bu kampanya ile geçtiğimiz yıl 200 bine yakın turisti ağırlayan Patara’yı, çok daha ileri bir yere taşımayı hedefliyoruz.”

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi nerede?

Antalya il merkezine ortalama 197 kilometre uzaklıkta bulunan Kaş ilçesine bağlı Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer alan, Likya Uygarlığı dönemine ait Patara antik kenti bölge deniz kaplumbağalarının önemli bir yuvalama alanıdır.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI