29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden Haberler2020 Hac Başvuru ve Kuraları

2020 Hac Başvuru ve Kuraları

2020 yılı hac başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak? Başvuru harcı ne kadar? Hac başvuruları nereye yapılacak? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

2020 yılı hacı adayları için 11 kasım 2019’da başlayan ön kayıt süreci 13 aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Başvuru koşullarını sadece ilk kez başvuracak olanlar yapacak.

Önceki yıllarda başvuru yapanların bir daha başvurmalarına gerek bulunmuyor, doğrudan hac kuralarına katılımları sağlanıyor.

İlk kez başvuruda bulunacak hacı adaylarının bu süreçte ne yapması gerekiyor?

Öncelikle 2020 yılında ilk defa hacca gidecek vatandaşların kişi başına 25 TL harç ücretini ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor. Harçlar bir kereye mahsus ödeniyor, her sene harç ödemesi yapılmıyor.

Ön kayıtların 11 Kasım-13 Aralık 2019 tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinde yayınlanacak ön kayıt linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi veya doğrudan e-Devlet sistemi üzerinden yapılabildiği gibi ilgili ilçe müftülüklerine de gidilmek suretiyle yapılıyor.

İlk kez başvurmak suretiyle ön kayıt yaptıracak hacı adaylarının başvurularını son günlere bırakmamalarını tavsiye ederiz.

Ön başvuru formunu doldururken dikkat edilmesi gerekenler

Ön kayıt yaptıracak hacı adaylarının doldurması gereken formlarda konaklama seçeneklerine dikkat etmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Hacı adayları konaklama tercihlerini yaparken fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak oda tercihi veya otel tercihi yapacaklar. Ancak bu tercih bağlayıcı olacağı için daha sonra konaklama tercihlerinde değişikliğe izin verilmeyeceği için dikkatli yapılması önemli.

Hacı adaylarının dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise kendisiyle birlikte kuraya katılmak isteyen kişi veya kişileri mutlaka belirtmeleri gerekiyor. Birinci derecede yakınlardan oluşacak bu gruplarda birinin adının hac kurasında çıkması diğer hacı adaylarının da hacca gitmesinin önünü açıyor. Bu nedenle kalabalık sayılacak gruplar bir miktar daha avantajlı olabiliyor.

Kura çekimi sonra hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlara “kesin kayıt yaptırabilir” belgesi SMS şifresi olarak geleceği için başvuru esnasında iletişim bilgilerinin doğru girilmesi çok önemli.

Daha önce başvuranların vatandaşların cep telefonu numarasının değişmesi halinde diyanetin vereceği tarihte il/ilçe müftülüklerine gidip müracaat etmeleri gerekiyor.

2020 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Bu sene 2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği kura çekilişi 09 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI