1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaManşet2019 yılı lojman kiraları belli oldu

2019 yılı lojman kiraları belli oldu

Kamu konutlarını kullanacak olan personelin 2019 yılı için ödeyecekleri aylık metrekare bazlı kira ücretleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğde kira dışında elektrik, su ve ısınma giderlerine dair ödeme detayları da yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Milli Emlak Genel Tebliği ile 2019 yılı içinde kamu kuruluşları personelinin kullanacağı kamu konutları (lojman) için ödeyecekleri aylık kiralama bedelleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

15 ocak 2019’da uygulamaya başlanacak olan tebliği ile birlikte yurt içinde kaloriferli konutlarda metrekare başına aylık kiralama bedeli 4.85 TL, kalorifersiz konutlarda 3.69 TL uygulanacak. Buna göre 100 metrekarelik kaloriferli lojmanın aylık kirası 485 lira, kalorifersiz konutun aylık kirası ise 369 lira olarak ödenecek.

Ahşap, kerpiç, bağdadi konutlarda ise aylık metrekare kiralama bedeli 2.36 lira olarak ödenecek.

Binada elektrik ve su sayaçların ayrılmasının mümkün olmadığı konutlarda; elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılanması durumunda kira bedeline ek olarak, aylık her bir metrekare için; elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1.08 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0.93 lira, her ikisinin de ayrılamaması durumunda ise 2.01 lira olarak belirlendi.

Isınma amaçlı yakıt kullanımının kurum veya kuruluşlar tarafından karşılanması durumunda da tebliğe göre ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış lojmanlarda metrekare başına 1.94 lira yakıt bedeli alınacak.

Kamu konutlarının ortak giderlerinin (aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderler) kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanması halinde metrekare başına 0.22 lira aidat gideri ödenecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI