15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut Projeleri2016 Toki Konut Projeleri ve Başvuruları !

2016 Toki Konut Projeleri ve Başvuruları !

TOKİ’nin planladığı proje çerçevesinde şehirlere, kent kimliğini koruyan ve merkezi unsurlar ile sıkı bağları olan, halkın beklentilerine sorunsuz yanıt veren, güçlü bir altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kurulacak
Alınan bilgilere göre projeleri aşamalı bir şekilde hayata geçirecek olan TOKİ,2016 yılında 60 binden fazla yeni konut üretecek.Projenin belirlenen dört ana unsuru ise şunları kapsıyor : “Konut talebi,kentsel dönüşüm ve kentleşme oranı,deprem riski”
 
Gaziantep'e 50 bin konut

İlk adım olarak atılan projede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Gaziantep Kuzey Şehir projesi yapılacak.
İlk etapta 3 bin konut ve proje bitiminde 50 bin konutluk ve toplamda 8,5 milyon metrekare arazi üzerine projelendirilen Gaziantep Kuzey Şehir, büyüklüğü ve uygulanması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim yeri olma özelliği taşıyor.
Geleneksel Antepevi'nin avlu etrafında şekillenmiş mimari unsurlarına yer verilecek projede, geleneksel olarak uygulanan peyzajlandırma, çiçeklendirme ve ağaçlandırmalara, çeşmeden su kuyusuna birçok yerel unsur kullanılacak.
Gaziantep için tasarlanan modelde "geleneksel şehir dokusu" elde edilecek. Cami, mahallenin merkezinde ticari ve diğer işlevlerle ilişki içinde kurgulanırken, zemin katlarda manav, kasap, bakkal gibi esnafın hizmet vereceği, geleneksel sokak hayatından esinlenilen alışveriş alanları yer alacak. Ulaşım ağı, ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınacak.

İstanbul Başakşehir'de 7 bin 500 konut üretilecek

İstanbul'daki en büyük konut üretim bölgesi olan Başakşehir ilçesinde hali hazırda 3 bin 500 konut üretiminin devam ettiği ve 7 bin 500 adetlik yeni sosyal konut üretilecek.
Konut üretiminin "mahalle" konseptinde gerçekleştirileceği bölgede K komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, dayanışma ruhunun arttırılması, semt sakinleri ve esnafın iç içe olması hedefleniyor.
 
Manisa'da yatay mimari örneği uygulanacak

TOKİ'nin Manisa Akgedik'te 5 bin konut üretim kapasitesine sahip 1 milyon 500 bin metrekarelik proje alanı bulunuyor.
İlk etapta dar gelirli vatandaşlar için bin 101 konutun uygulamaya alındığı bölgede, TOKİ tarafından düzenlenen yarışmada Ege Bölgesi birinciliğini kazanan proje hayata geçiyor.
 
Şanlıurfa'nın konut ihtiyacı karşılanacak

"Şanlıurfa Maşuk köyü Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" dahilinde ise ilk etapta bin 364 konut üretimi yapılacak. Proje ileberaber göç alan bölgenin konut ihtiyacı karşılanmış olacak ve çalışan kişilerin uzak mesafelere dayalı istihdam sorununu azaltılmış olacak.

Çankırı'da 2 bin aile konut’a kavuşuyor

Çankırı'da ilk olarak 502, daha sonra da 1500 konut üretilerek, 2 bin aile yeni evlerine kavuşturulacak.
Kentsel dönüşüm planları dahilinde 2+1 ve 3+1 toplam 502 adet konut, 9 ticari birim, 1 cami külliyesi ve 1 tescilli mimari eser üretilecek.
Çankırı Kalesi'nin yamacında, şehrin tüm alanlarından görülebilecek konumda projelendirilen konutlar, yatay mimari konseptiyle hayata geçirilecek. "Sıraevler" disiplini ile tasarlanan konutlarda, yapı malzemesi olarak pencere ebatları, balkon dikmeleri, bacalar, kat silmeleri, cumbalar, pervazlar, kiremitler, korkuluklar ve kırma çatılar kullanılacak.

Hatay Payas'ta kentsel çevre

Payas ilçesindeki proje ile İskenderun ve Dörtyol'da çalışmakta olan ve  uzak mesafeler nedeniyle ulaşım sorunu yaşayan kesimin konut ihtiyacına yanıt verilmesi amaçlandı.
Ayrıca, şehri bölgelere ayıran yapılanma yerine, büyük bir kentteki gibi ticari, sosyal ve konut yapılarının bir arada yer aldığı karma nitelikte bölgeler ve bağlantılar oluşturuldu. Payas'ta hayata geçirilecek projeyle her ana yapı adasında yaya yürüyüş yolları ile merkez bölgeye bağlanan alt merkezler ve meydanlar oluşturuldu.

– Konya Gödene'de 804 konut yapılacak

Konya Gödene projesinde, komşuluk ilişkileri ve aidiyet duygusuna katkı sağlayacak alt mahalle kümeleri oluşturuluyor.
Toplam 122 bin metrekare alana sahip yerleşkede, 51 bloka yayılmış, 529'u 3+1 ve 275'i 2+1 tipinde 804 konut, 1 adet ofis bloku ve çarşı, 4 otopark bloku 1 cami ve yer alacak.
 
 Adana Sarıçam'da 4 bin konut üretilecek

Adana Sarıçam'da 130 bin metrekarelik toplu konut alanında 839 konut ve sosyal tesis projelendirildi.
"Adana Sarıçam Projesi", TOKİ tarafından yapılan "7 İklim 7 Bölge Mimari Fikir Yarışması"nda ortaya çıkan sonuçlara göre,yöresel özelliklerin öne çıktığı bir yaklaşımla şekillendirildi.
Yapı girişleri sokaklar, arka mekanlar ise avlu bahçeler şeklinde kurgulandı. Projede kapsamında 20 bin metrekare büyüklüğünde bir semt parkı da oluşturulacak.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI