24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ'den İstanbul'da 700 lira taksitli konutlar geliyor

TOKİ’den İstanbul’da 700 lira taksitli konutlar geliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bu yıl İstanbul’da orta ve alt gelir grubuna yönelik taksitleri 700 liradan başlayan 4-5 bin konutun satışa sunulacağı belirtildi. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bu yıl İstanbul’da orta ve alt gelir grubuna yönelik taksitleri 700 liradan başlayan 4-5 bin konutun satışa sunulacağı belirtildi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Silivri’de bin 600’e yakın konut yapımına başlayacaklarını, arazinin hazır olduğunu söyledi. Burada 5-6 katlı yapılar inşa edeceklerini anlatan Turan, metrekare fiyatlarının 2 bin -2 bin 500 TL arasında olacağını ve insanların 700-800 TL taksitle ev sahibi olabileceğini aktardı.

“İstanbul’da dar ve orta gelirli için 4-5 bin konut yapacağız”

Bu projenin yapımına 2-3 ay sonra başlayacaklarını dile getiren Turan, “Yılın ikinci yarısında da satışı yaparız. Ayrıca Tuzla’da arazi çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Orada da ilk etapta bin-bin 500 konut yapacağız. Ve 900 TL taksitle satışa sunacağız. Bir de önümüzdeki birkaç ay içinde Kayabaşı’nda bitmek üzere olan yaklaşık 700-800 konutu satışa sunacağız. Kayabaşı artık düşük gelir grubu değil. Metrekare fiyatı 3 bin 500 -3 bin 600 TL civarında, taksitler de yaklaşık 2 bin TL olacak. Özetle 2018’de İstanbul’da alt ve orta gelir grubuna 4-5 bin konutu satışa sunuyor olacağız.” dedi.

TOKİ Başkanı Turan, kentsel dönüşümün bir türlü beklenen ivmeyi yakalayamadığını vurgulayarak, “Son 15 yılda bütün kamu binalarını, okullarımızı, hastanelerimizi yeniledik. Gönül ister ki her şeyi bir anda yapalım. Ancak bu gelirle alakalı. Gelirimiz de henüz 30-40 bin dolar değil. Kaldı ki milli geliri bizden çok daha yüksek olan deprem ülkeleri bile dönüşümünü tamamlamış değil. Dolayısıyla yanlış yolda değiliz ancak, kentsel dönüşümde düğmelerin tekrar iliklenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“2018 toparlanma yılı olacak”

Sektörde zorlu dönemin atlatıldığını ifade eden Turan, şöyle devam etti:

“Çünkü artık stoklar artmıyor. Regülasyon büyük ölçü de sağlandı. Bence 2018 sektör için tekrar toparlanma yılı olacak. Ne yazık ki etrafımızda türbülanslı bir süreç var. Bence sektör ikinci sıçramayı bölgesel şartlar iyileştiğinde yapacak. Biz TOKİ olarak da bu yıl 65 bin konut yapacağız. Yeni dönemde stratejimiz parça parça TOKİ konutları inşa etmek yerine, o bölgede yeni bir kasaba şehir kurmak. Karaman’ı Manisa’yı, Urfayı böyle yapıyoruz. Türkiye’de 1 yılda üretilen konutun yüzde 8 ila 10’unu biz üretiyoruz. Piyasadaki en büyük alıcıyız. Hedefimiz yaptığımız konutların yüzde 40’ını kentsel dönüşüm odaklı yapmak. 60 bin konut yapıyorsak, bunun 20-25 bini dönüşümden gelmeli. Türkiye’de kentsel dönüşümde sahadaki en büyük kuruluşuz. 60 ilde 233 projemiz var. İstanbul’da ise aralarında Esenler, Sütlüce ve Avcılar’ın olduğu 13 ilçede dönüşüm çalışmalarımız sürüyor.”

“Bu yıl da 50 bin civarı konut yapacağız”

Turan, 2 yılda 60-65 bin konut yaptıklarını ve bunun yüzde 95’inin Anadolu’da gerçekleştiği bilgisini verdi.

Geçen yıl 51 bin konut sattıklarını anlatan Turan, bu yıl da 50 bin civarında konut satışı planladıklarını ve yine bunun yüzde 95’inin Anadolu’da olacağını belirtti.

Kaynak: Akşam

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI