23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ Başkanı Açıkladı: Hedef 64 Bin Konut

TOKİ Başkanı Açıkladı: Hedef 64 Bin Konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 15 Temmuz darbe girişimini, Suriyelilerin durumunu ve Doğu'ya yapılacak konut projeleri hakkında bilgiler verdi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu'ya 60 bin konut yapılacağını açıklarken, mülteci kentinin inşasında da ellerinden geleni yapabileceklerini söyledi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TOKİ'nin hedeflerinde bir değişiklik, bir eksiklik olmadığını ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, inşaat sektörünün öncü kuruluşu olarak bu konuda ülkenin zarar görmemesi adına ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Hatta hedefleri büyüttüklerini ifade eden ergün Turan, hedefin 60 bin konut inşa etmek olduğunu ancak darbe girişiminin ardından bu sayıyı 64 bine çıkarttıklarına dikkat çekti. TOKİ'nin ileriki yıllarla ilgili planlarını da aktaran Turan, 2019'da 260 bin konut üretmeyi, 2023'de ise 500 bin konut üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Doğu ve Güneydoğu'da şu zamana kadar alt gelir gruplarına yönelik 150 bin konut inşa ettiklerine dikkat çeken Mehmet Ergün Turan, 2019'a kadar bu bölgede 60 bin konut daha inşa etmeyi planladıklarını ifade etti. Başbalan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı projeye değinen Mehmet Ergün Turan, bu plan çerçevesinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TOKİ'nin yurtdışında yardım amaçlı konut projeleri ürettiğinin altını çizen Mehmet Ergün Turan, Suriye'nin yeniden inşası gündeme gelirse üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. 'Mülteci kentinin inşası konusunda elimizden geleni yaparız' diyen Mehmet Ergün Turan, bölgenin iklimine, Suriyeli vatandaşlarının beklentilerine göre projelerini geliştirebileceklerini söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI