22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ, 25 Bin Konutu Dönüştürecek

TOKİ, 25 Bin Konutu Dönüştürecek

Hızla devam eden kentsel dönüşüm sürecine değinen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2017'de 25 bin konutu dönüşüm kapsamında inşa edeceklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde herkesin sorumlulukları olduğunu ifade eden Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm sürecindeki aktörlerin bunu fırsata dönüştürmeye kalkması halinde kaybedenin şehirler olacağı görüşünde:

'Mal sahibi dönüşümü fırsat olarak görüp daha büyük ev isterse, müteahhit para kazanacağım derse, kamu kazanacağım derse bu kadar kazançtan biri kaybeder. Kaybeden şehirlerimiz olur” 

Herkes Kazanırsa, Şehirler Kaybeder

2017'de kentsel dönüşümde hedef büyüttüklerin söyleyen Turan, 2017 için 65 bin sosyal konut hedeflediklerini ve bunun 25 binin kentsel dönüşüm kapsamında yapılacağını söyledi. Dönüşümün sadece devlet eliyle olmayacağını özel sektörün de destek vermesi gerektiğini söyleyen Turan, 'İstanbul'da yapı yoğunluğu var. Mal sahibi en az evim kadar hatta daha büyük evim olsun diyor, müteahhit para kazanmak istiyor, kamu birimleri kazanmak istiyor. Herkes kazanırsa bu kazançta biri kaybeder. Kaybeden kentlerimiz, şehirlerimiz olur. İmar artışıyla kentsel dönüşümü sübvanse etmek kenti yaşanmaz hale getirir. 15 milyonluk İstanbul 30 milyon olur. Dönüşümün tüm bileşenleri fedakarlık yapmalı. Nereden ne kazanırız dersek bu iş olmaz. Kent kaybederse zaten kısa vadede kazandığını düşünen orta ve uzun vadede kaybeder' dedi.

TOKİ, Kentsel Dönüşümde İnsiyatif Alıyor

Kentsel dönüşümün tıkandığı bölgelerde TOKİ'nin inisiyatif alacağını  ifade eden TOKİ Başkanı Turan,  İstanbul'da bu konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Beyoğlu Sütlüce'de 30 dönüm alanda dönüşüm çalışmalarının başladığını ve ihalenin Ocak'ta yapılacağı bilgisini veren Turan,  "Haliç siluetine uygun bir proje olacak. Güngören Tozkoparan'da 5 bin 500 riskli ev var. Burada sahada çalışmalara başladık ve 7 binden fazla konut yapacağız. Yerinde dönüşüm olacak ve evi olan herkese ev verilecek. Esenler, Üsküdar, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Kağıthane ve Zeytinburnu'nda çalışmalar var. İstanbul'da 13 ilçede aktif sahada dönüşüme başladık” dedi.

'Niyetimiz, İstanbul'un Yoğunluğunu Arttırmak Değil'

Ergün Turan İstanbul'da çoğunluğu Kayabaşı bölgesinde olan 5 bin konutları olduğunu ve bitmek üzere olan bu evleri satmayıp kentsel dönüşüm için kullanacaklarını belirten Turan, niyetlerinin İstanbul'un yoğunluğunu arttırmak olmadığını, şehir içindeki yıkılması gereken kötü yapı stoklarını kaldırmak  olduğunu ifade etti.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI