TERA Yatırım tarafından İstanbul’un Anadolu Yakası ilçelerinden hayata geçirilecek olan TERA ORMAN BEYKOZ projesi 18 haziranda gerçekleştirilen bir lansman toplantısıyla sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtılmasının ardından satışa sunuldu.
Basın toplantısının ardından emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer’e açıklamalarda bulunan proje ortaklarından Peker GYO Genel Müdürü ve Tera Gayrimenkul Grup Başkanı Ramazan Işık, Tera Orman Beykoz ile ilgili bilgiler verdi.
Peker GYO’nun 2017’de kurulduğunu ve 2028’de halka arz olarak Borsa İstanbul’da işleme açıldığını kaydeden Ramazan Işık, Tera Grubun şirketi 2025 yılında satın aldığını söyledi. SPK’ya şirketin isim değişikliği başvurunda bulunduklarını belirten Işık, onay geldikten sonra Peker GYO’nun adının Tera GYO olacağı bilgisini verdi.
Tera Orman Beykoz’un çok özel bir proje olacağını dile getiren Işık, 25 bin metrekarelik bir arazi üzerinde 70 villadan oluşacağını, ormanın yanında bulunan proje arazisinin 16 bin metrekarelik kısmının peyzaj ve yeşil alana ayrılacağını, her evin kendine özel bahçesinin olacağını, villaların bahçe dubleks ve çatı dubleks kat planında inşa edileceğini söyledi.
Proje inşaatının yüzde 25-30 seviyelerinde olduğunu açıklayan Işık, projenin 2 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Işık, önümüzdeki dönemlerde Beykoz’da bir veya iki yeni proje daha açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.
Tera Orman Beykoz’un TERA Grubun ilk projesi olduğuna dikkat çeken Ramazan Işık, bundan sonra hem İstanbul’da hem İstanbul dışında hem de yurt dışında başka projeler de hayata geçireceklerini aktardı. Işık, Peker GYO’nun Almanya ve İspanya’daki otel ve ofis yatırımları ile ilgili bilgiler de verdi.
Projede lansmana özel fiyatların 55 milyon TL’den başladığını belirten Ramazan Işık, 36 aya varan vade farksız ödeme planlarının olduğunu söyledi.
Ramazan Işık’ın açıklamalarının tamamını yukardaki video linkinden dinleyebilirsiniz.

