28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaManşetSotCA Jüri üyeleri; "Sign of the City Awards"ın sektöre katkılarını değerlendirdi

SotCA Jüri üyeleri; “Sign of the City Awards”ın sektöre katkılarını değerlendirdi

Gayrimenkul sektörünü teşvik amacıyla geleneksel hale getirilen Sign of the City Awards'ın (SotCA) seçici jürisi; bu yıl 5'incisi düzenlenecek organizasyonun Türk Gayrimenkul Sektörü'ne katkılarını anlattı.

Hürriyet Gazetesi öncülüğünde, Lineadecor proje ortaklığında, Schindler Asansör’ün platin  sponsorluğunda ve Emlak Konut’un katkılarıyla bu yıl 5. kez düzenlenecek olan “Sign of the City Awards (SotCA)” için 18 haziranda başlayan proje başvuruları 15 ağustosa kadar devam edecek.

Özel ve kamu olarak Türkiye’nin gözde ve iddialı gayrimenkul projelerinin değerlendirileceği SotCA’da 5 ana ve 25 alt kategoride dereceye girecek projelere ödülleri kasım ayında düzenlenecek özel bir gala gecesinde verilecek.

Türkiye’de gayrimenkul sektörünü ve proje geliştiricilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’ın 18 kişilik jürisi; SotCA’nın sektöre katkılarını ve teşviklerini şöyle değerlendirdiler:

Prof. Dr. Güzin Konuk – SotCA Jüri Eş Başkanı – Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı

Sektörün başarılı bir şekilde ortak bir platformda buluşmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Konuk; SotCA’nın bunu başardığını belirterek bu yarışın sadece üretmek değil, yenilikleri de sunmak olduğunun anlaşıldığını ve gelişen kategoriler, değişen konjonktür ve birlikteliğin gücünün SotCA gibi önemli bir platformla sektör hayatına olumlu yansıdığını söyledi.

Prof. Dr. Suha Özkan – SotCA Jüri Eş Başkanı – World Architecture Community Kurucu Başkanı

SotCA birçok yapı türünü kapsayan içeriğiyle özellikle kentsel ortamdaki yaşam kalitesinin ancak nitelikli yapılanma ile gerçekleşebileceğini hedefleyen bir dizi ölçüt ile her kesime hitap eden bir motivasyon ortamı oluşturduğunu dile getiren Özkan; doğa ile iç içe yaşamın, enerji sakınımının, yapı ekonomisi gibi kavramların, ortak ve paylaşılan değerler olarak sektöre sunulduğunu ve geniş destek bulduğunu kaydetti.

Nazmi Durbakayım – İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı

SOTCA’yı, sektörün en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak değerlendiren Durbakayım; gayrimenkul sektörünün gelişmesi ve ileriye taşınması için oluşturulan tabana yaygın bir platform niteliğindeki SOTCA’nın, sektördeki farklı düşüncelerin tek paydada birleşmesinin en güzel örneği olduğunu söyledi. “Yeniliğe açık her projenin sektöre sağlayacağı katkının tarafsız bir değerlendirmeden geçmesi, SOTCA’yı daha da önemli kılan etkenlerin başında geliyor” diyen Nazmi Durbakayım; yarışmanın projelerin satış sürecinde de etkili olduğuna dikkat çekerek “Sektördeki artı gelişmeleri SOTCA vasıtasıyla öğrenmek ve projelere yansıtmak, başarılı bir satış için bulunmaz bir fırsat. SOTCA’dan kazanılan bir ödülün satışlara büyük katkı sağladığı; her kurum ve yöneticinin ortak düşüncesi.” dedi.

Aytek İtez – Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı

SotCA’nın mimarlık sektöründeki yankılarını “Mimarlık sektöründen aldığımız geri dönüşlerde, açıklanan duyurularda ödül kazanan gayrimenkul, mimarlık ve kent projelerinin mimarlarının da isimlerinin geçmesi umut verici ve olumlu karşılanıyor” diyerek özetleyen İtez; bu durumun mimarlık sektörünün gelişimi ve farkındalığının arttırılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Makbule Yönel Maya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü

SotCA’nın sektör içerisindeki algısının oldukça önemli bir boşluğu doldurduğunu ve değerli bir platform olarak görüldüğünü belirtenMaya, “Günümüzde inovasyon, teknoloji kilit önemde. Sadece başvuran firmalar özelinde de değil, hangi firma inovasyonu, teknolojiyi işlerine entegre eder ve bunda da başarılı olursa bir adım öne çıkıyor. Her geçen yıl artan kentleşme oranının, kente ve kentte yaşayan insanlara etkisini en aza indirgemek herkes için önemli. Bu hassasiyetlere ve değerlere sahip olan markaların, sektörde yıllarını vermiş kişiler tarafından da değerlendirilerek takdir görmeleri aslında işin tatlı rekabet kısmı. Bu ödüle aday olma niyetiyle yola çıkılması bile katılımcı firmalara artı değer sağlıyor. Projeleri için odak noktasını kendinden, topluma ve kullanıcılara yönlendiren firmalar bu ödülü kazanamasa bile, doğru yolda oldukları için uzun vadede mutlaka kazançlı çıkacaklardır” dedi.

Zafer Baysal – ULI Turkey Başkanı

SotCA jürisinin çalışma düzeninden bahseden Baysal, “Sign of the City Awards kazananları son derece demokratik usullerle, şeffaf süreçlerle, titizlikle belirleniyor. Farklı disiplinlerden gelen jüri üyeleri çok farklı bakış açılarıyla görüş ve değerlendirmelerini tartışma ortamında ve çoğunlukla oybirliği ile gerçekleştiriyor” dedi.

“Bu ödüllere sahip olmak, bu başarıyı elde eden kurum ve kişilere sadece haklı bir gurur yaşatmakla kalmıyor aynı zamanda firmalarının marka değerine de çok ciddi ve ölçülebilir katkılarda bulunuyor. Bu nedenle, katılıp kazananlar her sene yeni projeleriyle tekrar aday oluyor” şeklinde sözlerine devam eden Zafer Baysal; yarışmanın sektöre etkisini de “5 yılı geride bırakırken tüm jüri üyeleri ile birlikte sıkça şahit olduğumuz önemli bir gelişme de önceki yıllarda aday olup da kazanamayanlardan pek çoğunun pes etmeyip, kendilerini geliştirerek bir sonraki yıl tekrar katılmak için çaba göstermeleri oluyor. Ödülleri kazanan, kazanmayan ama bu sürecin bir parçası olup gelişmeye açık olan herkes ve dolayısıyla da ülkemiz kazanıyor. Keza ödüllerle teşvik edilmenin maddi, manevi ve ticari geri dönüşler ile motivasyonlarında yaptığı olumlu etki tüm inşaat ve gayrimenkul sektörünü dünyadaki en iyi uygulamalara yakınsıyor ve hatta çoğu zaman da ötesine taşıyor. Zaten Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer alan uluslararası müteahhitlik hizmetleri sektörümüz de bu haklı özgüvenin, yoğun çalışmanın ve tartışılmaz başarıların en açık tezahürüdür” sözleriyle özetledi.

Sign Of The City Awards Ödül Kategorileri ve Jüri Üyeleri bilgisi için linki tıklayınız

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI