29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaManşet"Konut satmamız için ekonominin damarları açılmalı"

“Konut satmamız için ekonominin damarları açılmalı”

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de çok sayıda konuta ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye’de çok sayıda konuta ihtiyaç olduğunu ve konut satabilmeleri için “ekonominin damarlarının açılması” gerektiğini belirtti.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in ev sahipliğinde, sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak ve bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma amacıyla düzenlenen “Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360″de gayrimenkul sektörü her yönüyle ele alındı.

Etkinlik kapsamında “Gayrimenkul fikir önderleri 2017’yi değerlendiriyor, 2018’den ne bekliyor?” başlıklı oturum düzenlendi.

“2017 istediğimiz gibi geçmedi”

Oturumda konuşan Çetinsaya, darbe girişiminin de etkisiyle bu yıl konut sektöründe satışların iyi geçmediğini, bu yıl şu ana kadar bir milyon 300 bin konut satıldığını fakat bu satışların 2016 da satılan konutlar olduğunu 2017’de  ekonomik daralmanın konut satışlarına etkisi olduğunu aktardı.

Çetinsaya, kentsel dönüşümün önemine değinerek, “Kentsel dönüşüm Türkiye’nin en önemli konularından.Ancak kentsel dönüşümün önünü tıkayan hala bir takım aksaklıklar var. Bu konu önemli. Ayrıca bu sektörde planlama da önemli. Bu yapılar bizim çocuklarımız. Planlaması, projelendirmesi inşaat süreci falan uzun ve zahmetli işler. Sonra bu çocuğu büyütüyorsunuz. Bitirip teslim etmeye çalışıyorsunuz.” dedi.

Bu sektörde işini severek yapanların başarılı olacağını dile getiren Çetinsaya, “Ülkemizde gayrimenkul ortaklıkları var. Japonya’da daha çok var. Doğru ve dürüst olmanız lazım. Yoksa bu gelişmeleri yakalayamazsınız. Önümüzdeki yıl inşallah hayırlı olur. Çok sayıda konuta ihtiyaç var. Ekonominin damarları açılmalı ki biz de konut satalım.” diye konuştu.

“İnovasyona önem vermeliyiz”

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da firmaların inovasyon ve farklılığını ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Çalkı, firmaların ucuz, orta ya da pahalı segment satış yapılacaksa ona uygun teknolojiyi kullanması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Müşteri memnuniyetini oluşturmak lazım. Türkiye’nin oturum izni ve pasaport verme durumunu hayata geçirmesi lazım. Daha iyiye odaklanıldığı zaman gayrimenkul sektöründe başarılı olunacağına inanıyorum. Muazzam bir potansiyel var önümüzde. Yurt dışında arkadaşlarımız şehirler kuruyor, köprüler yapıyor, tesisler yapıyor. Önümüzdeki süreçte hem ülkemiz, ekonomimiz hem de bölge insanı için nelerin yapılması gerektiğini düşünmemiz lazım. Bu başarımızı önce bölgemiz sonra da dünyaya taşımalıyız. Sadece inşaatı değil, gayrimenkuldeki potansiyelimizi dünya çapına taşımalıyız. İnşallah önümüzdeki Özbekistan Taşkent’te ofis, alışveriş, evler çok amaçlı bir projeyi başlatacağız. Artık hedefimiz sadece Türkiye değil.”

“Bu sektöre kurallar getirmeliyiz”

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ise üretimin yeni nesil metotlarla daha verimli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun için inovasyona önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Timur, “Artık işlerimizi yurt dışına taşımalıyız. Verimlilik önemli. İstanbul en pahalı arsanın olduğu şehir. Bu da olumsuz bir şey. Böyle ortamda verimli iş yapmamız lazım. Firmalar, kurumlar, kendimize kurallar koymamız lazım. Her önüne gelen bu işi yapmamalı. Uluslararası kuruluşlar var. Not zorunluluğu getirebiliriz. Buna uyanlara sertifikalaştırabiliriz bu işi.” ifadelerini kullandı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI