22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerİBB; İstanbul'da çok sayıda yol, sokak ve cadde ismini değiştirdi

İBB; İstanbul’da çok sayıda yol, sokak ve cadde ismini değiştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi oybirliğiyle aldığı bir kararla sakıncalı gördüğü cadde ve sokak adlarının değiştirilmesi teklifini onayladı.

Vatandaşlardan gelen talepler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin oybirliği ile aldığı bir kararla şehirde toplam 192 adet yol ve sokağın adı sakıncalı veya ahlaka aykırı isimler çağrıştırmasından dolayı değiştiriliyor.

Değiştirilen isimler arasında, Gülen, Paralel, Hakan Şükür, Himmet, Hizmet, Sızıntı, Cihan, Samanyolu, Zaman, Dumanlı gibi  Fetö terör örgütünü çağrıştıran isimlerin yanı sıra Yuvarlak, Kadeh, Selamsız, Mabeyn, Fak, Torbacılar, Diker, Garzan, Kekevi, Huylu, Pıtrak, Aşkım, Belleten, Harem, Kısrak, Şecaat, Delikoç, Çakalı, Beliğ, Selam, Çuha gibi sokak adları da bulunuyor.

Gülen Caddesi’nin adı 15 Temmuz Şehitleri’nden Şehit Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirildi

Eyüp’te Çırçır Mahallesi ile Akşemseddin Mahallesi arasında bulunan Gülen Caddesi’nin adı değiştirilerek Şehit Ömer Halisdemir Caddesi oldu. Bu caddenin yanısıra İstanbul içinde 25 ayrı yerdeki Gülen isimli sokakların adları şehit isimleri ile Gökırmak, Diriliş gibi adlarla değiştirildi.

Hakan Şükür sokağının adı da Şehit Halil Kantarcı olarak değiştirildi

Tuzla Postane Mahallesi’nde bulunan Hakan Şükür sokağının adı da Şehit Halil Kantarcı Sokağı oldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI