23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerGayrimenkul yatırımcılarının gözü Çanakkale’de

Gayrimenkul yatırımcılarının gözü Çanakkale’de

İhalesinin önümüzdeki yılın başında yapılması, temelinin ise 18 Mart 2017 tarihinde atılması planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü projesinin dünyanın en uzun köprüsü olacağı belirtiliyor.

Çanakkale İlçe merkezinde birçok yeni konut projeleri gerçekleştiriliyor. İlin Gelibolu bölgesinin büyük bölümünün Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı kapsamında olması sebebiyle bölgede yapılaşma kısıtlamaları bulunuyor. Köprünün bağlantı noktası olan Sütlüce köyü bölgesinde ise değer artışları var.

Arazi fiyatlarında artış var

Yapılması planlanan Çanakkale boğaz köprüsü ile birlikte özellikle arazi fiyatları bakımından Lapseki ilçesinin güneyinde yer alan Kocaeli-Suluca köyü bölgelerinde istenen değerlerde yüzde 100’e yakın ve üstü artış görülüyor. 1 yıl kadar önce 25-80TL/m2 arasında değişmekte olan arazi fiyatları son zamanlarda 70-200TL/m2 arasında değişiyor.  Denize yakın bölgelerde istenen değerler 200TL/metrekare civarında iken iç kesimlerde 80TL/metrekare civarında değişiyor.

Yapılaşmalar hız kazandı

Gelibolu İlçe merkezinde yoğun olarak eski konut stoku bulunmasına karşılık son yıllarda yeni yapılaşmalar hız kazandı. İlçe merkezi içerisinde yeni konutlarda ise köprü manzarasının etkisiyle değerlerde yüzde 50 civarı artış söz konusu.

Çanakkale köprüsünün bağlanması beklenen Balıkesir hattı ile ilgili henüz bir gelişme yok. Ama 1/100 bin çevre planları daha önce açıklanmıştı, köprü bağlantısının ihalesinin netleşmesinden sonra bu bağlantının da ihalesinin yapılacağını düşünmek yanlış olmaz. Bu da Lapseki, Balıkesir hattındaki yeni gelişecek otoyolun üzerinde bulunan arsaların değerlenmesi anlamına geliyor.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI