4 Haziran 2026 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerEkonomi piyasaları güne nasıl başlıyor? (10 şubat 2023)

Ekonomi piyasaları güne nasıl başlıyor? (10 şubat 2023)

Dün neler oldu?

Dün yurt içi piyasalar ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle Borsa İstanbul’un 8 Şubat tarihinde Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ilişkin aldığı karar nedeniyle kapalıydı.

TCMB toplam rezervleri 3 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre 2,5 milyar dolar artarak 129,6 milyar dolarla Ocak 2015’ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Brüt döviz rezervleri, 1,7 milyar dolar artışla 77,9 milyar dolara yükseldi.

27 Ocak-3 Şubat 2023 haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar, reel olarak (fiyat ve kur etkisinden arındırılmış) 92,1 milyon dolar hisse senedi alımı, 40,3 milyon dolar Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS-Kesin Alım1) alımı ve 1,5 milyon dolar Özel Sektör Tahvil alımı gerçekleştirdi.

3 Şubat ile biten haftada yurt içinde yerleşik gerçek kişilerin döviz mevduatı 1.301 milyon dolar azalarak 115.984 milyon dolara gerilerken, tüzel kişilerin döviz mevduatı 730 milyon dolar artarak 79.494 milyon dolara yükseldi. Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz&kıymetli
maden mevduatı parite etkisinden arındırılmamış 3. haftasında da azalmaya devam etti.

ABD Borsaları pozitif başladıkları günü düşüşle kapattı. Kapanışta Dow Jones Endeksi, %0,73 azalışla 33.670 puana, S&P500 Endeksi, %0,88 azalarak 4.081,5 puana ve Nasdaq Endeksi, %1,02 kayıpla 11.790 puana geriledi. Avrupa Borsaları ise günü yükselişle tamamladı.

Bugün neler bekleniyor?

Yeni güne başlarken Asya Borsalarında satıcılı bir seyir izleniyor. Dow Jones vadeli endeksi %0,07 ekside. Dolar/TL 18,83, Euro/TL 20,20 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar endeksi 103,3 seviyesinde bulunurken, Euro/Dolar paritesi 1,0725 sınırında. Brent tipi petrol 84,3
dolardan, altının onsu 1.860,2 dolardan ve gramı ise 1.126,6 liradan alıcı buluyor.

Bugün yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı yurt dışında ise İngiltere’de büyüme ve sanayi üretimi, ABD’de Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

(Kaynak: BMD)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
383 YAZI