5 Haziran 2026 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerBinali Yıldırım'dan Marmaray 29 Ekim'e yetişecek

Binali Yıldırım’dan Marmaray 29 Ekim’e yetişecek


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Gerek Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattını, gerekse Marmaray Projesini 29 Ekim tarihi itibarıyla açılışa hazır hale getireceğiz." dedi.

Binali Yıldırım, Gebze CR3 Marmaray Şantiyesi'de Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bakanlık ve yüklenici firma yetkilileriyle bir toplantı yaptı.

Binali Yıldırım, Gebze'nin, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren'le Marmaray'ın buluştuğu noktalardan biri olduğunu belirterek, "Marmaray Projesiyle Gebze'den Pendik'e kadar olan hattı da eş zamanlı olarak açmak istiyoruz. Zaman nisan ayı sonu itibarıyla gittikçe daha verimli hale geldi. Yılın en verimli aylarındayız. Bu önümüzdeki 4 ay, bizim için altın değerinde bir süredir. Dolayısıyla bu süreyi çok verimli, etkin kullanmamaz icap ediyor." şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, Başbakan'ın bu projeye çok önem verdiğini altını çizerek, şunları aktardı:

"Gerek Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattını, gerekse Marmaray Projesini 29 Ekim tarihi itibarıyla açılışa hazır hale getireceğiz. Bunun taahhüdünü kamuoyuna Sayın Başbakanımız da daha önce bir kaç kez açıkladı. Bize düşen görev, bunun gereğini yapmak.

Onun için burada bakanlığımız, müsteşarımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, şantiye şeflerimiz ve yüklenici firmalarla ortak toplantı yapıyoruz. Hem Yüksek Hızlı Tren var, aynı zamanda Marmaray ekibi de var bu toplantıda. Böylece bir koordinasyonun da sağlanmasına özen gösteriyoruz.'' Toplantı, Bakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından basına kapalı devam etti.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
383 YAZI