25 Haziran 2026 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerMalatya-Narlı demiryolu hattı yapım ihalesi sonuçlandı..

Malatya-Narlı demiryolu hattı yapım ihalesi sonuçlandı..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Malatya-Narlı Demiryolu Hattı’nın yapımı için açılan ihale sonuçlandı.

BirGün’den İlayda Sorku’nun haberine göre, yalnızca doğal afet, salgın ve olağanüstü durumlarda uygulanabilen Kamu İhale Kanunu’nun 21/B maddesi kapsamında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi, 83 milyar 400 milyon 61 bin TL bedelle Kalyon İnşaat kazandı.

Söz konusu proje, 2026 yılı yatırım programına 80,2 milyar TL ödenekle dahil edilmişti. İhaleye ilişkin sözleşme ise 22 Haziran’da imzalandı.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Trabzon’da inşa edilecek raylı sistem projesinin 15,5 kilometrelik birinci etabına ilişkin ihaleyi de onayladı. Yaklaşık maliyeti 38 milyar 256 milyon TL olarak belirlenen ihalede, 33 milyar 283 milyon TL teklif sunan Kalyon İnşaat–Makyol ortaklığı en uygun teklifi vererek ihalenin kazananı oldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
386 YAZI