29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaBölge RaporlarıBodrum'da yazlık ev kiralarının yanına yaklaşılmıyor!

Bodrum’da yazlık ev kiralarının yanına yaklaşılmıyor!

Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da önemli tatil merkezlerinden Bodrum’da kiralar bu yaz sezonunda da yüksek..

Bodrum’da bazı lüks sitelerde bir aylık tatil bedeli ile ülkenin birçok şehrinde konut satın almak mümkün!

Bölgedeki kiralarla ilgili bilgi veren emlak danışmanı Onur Doyan, “Portföyümüzdeki lüks sitede aylık villa kirası ortalama 250 bin Euro. Rezidanslar ise 60-70 bin Euro” dedi.

Denize sıfır sitelerde aylık kiralar 80-100 bin lira diyen gayrimenkul danışmanı Sefa Kocaman, Bodrum’da yüksek sezonda aylık 50 bin lira altına yer bulmanız çok zor. Markalı sitelerde ise denize uzak dahi olsa aylık kira 250-300 bin liraya çıkıyor şeklinde konuştu.

Yine Gölköy’de markalı bir projede 4 aylık kirama yapılıyor ve istenen rakamlar 1.5 ile 2.5 milyon lira arasında değişiyor. Bodrum’da son bir yılda kiralarda yüzde 30-40 artış olduğunu söyleyen emlak danışmanlık şirketi yöneticisi Levent Yıldırım, “Talep var ama rakamları duyanların bir kısmı vazgeçiyor ve daha uygun seçenek arıyor. 60 bin Euro’ya da, 6 bin Euro’ya kiralık ev var. Konumu, denize uzaklığı belirleyici oluyor. Güneyde fiyatlar daha düşük. 45-50 bin lira aylık kiralar söz konusu. Türkbükü’nde 2+1 evler 60-95 bin lira, Yalıkavak’ta villalar 25 bin-60 bin Euro bandında. Yıllık kiralamada aylık 15 bin, sezonluk kiralamada aylık 45 bin lira altına ev bulmak zor dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI