30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşetSatılık ve kiralık konutlarda son 1 yıllık fiyat artışı belli oldu

Satılık ve kiralık konutlarda son 1 yıllık fiyat artışı belli oldu

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarının incelendiği Reidin Emlak Endeksi’nin Haziran 2021 sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2.51, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 35.22 nominal artış gösterirken Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 22.08 nominal artış gösterdi.

Haziran ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 21.6 yıl olarak ölçülmüş, konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 4.74 olarak kaydedildi.

Haziran ayında Aksaray’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 3.50 nominal artış göstermiş ve Aksaray satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir olmuştur.
Aynı dönem içerisinde Iğdır’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 0.28 nominal azalmış ve Iğdır satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

Haziran ayında Van’da metrekare başına konut kira değerleri yüzde 3.51 nominal artış göstermiş ve Van kiraların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde Bingöl’de metrekare başına konut kira değerleri yüzde 3.30 nominal azalmış ve Bingöl kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI