4 Haziran 2026 Perşembe
Ana SayfaManşetSattık Demek, Sattırmıyor Artık!..

Sattık Demek, Sattırmıyor Artık!..

Gayrimenkul proje geliştirme, pazarlama ve satış konusunda sektörün danışılanı Bilge Özdemir; tıkanan gayrimenkul pazarında pazarlama yol ve yöntemlerinin değişmesi gerektiğini emlakdream.com için değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörünün en büyük sıkıntısı içinde bulunduğu durum ile ilgili gerçekçi “durum tespiti“ yapamaması, alması gereken radikal kararları alamamasıdır.
 
Satın alma iştahının / psikolojinin / bireysel kredibilitenin yerlerde olduğu dönemlerde Sattık…Satıyoruz argumanları, taklit pazarlama yöntemleri günü kurtarmamakta, zaman kaybettirmektedir.
 
İyimserlik – pozitif bakış açısı Bize, içinde bulunduğumuz durumdan çıkışta gerekecektir ancak mevcut durumu doğru değerlendirmemize katkı sağlamayacaktır.
 
Gayrimenkul sektörü uzun bir dönemden sonra “arz ve talep“ yönü ile eş zamanlı ve birlikte daralma yaşamaktadır.
Arz’ın daralması inşaat / gayrimenkul sektöründe rakiplerinizin sayısının azaldığını, talebin azalması ise tüketiciye erişimin daha da zorlanacağını göstermektedir. 
Bugün, önümüzdeki en az 2 yıl  için; bildiklerinizi… tecrübelerinizi…ürün geliştirme tekniklerinizi… alışkanlıklarınızı… pazarlama yöntemlerinizi… satış stratejilerinizi…iletişim öngörülerinizi… pazarlama yöntemlerinizi tekrar değerlendirme, farklı göz ve düşüncelere kulak verme zamanıdır.
Krizi fırsata çevirmek; durumu, değişimleri kabul etmek ve değişmekle olur.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
GPPS - Gayrimenkul proje pazarlama ve satış platform kurucusudur. GPPS’nin kuruluş amacı; 1.El konut pazarında inşaat, geliştirilen projelerde istatistik veriler, endeks çalışmaları ile 1.el farkındalığı yaratmaktır. Borçka-Artvin’de başlayan, İstanbul’da devam eden ve Amerika’da uluslararası boyut kazanan eğitim, iş yaşam hayat hikayelerini, 2 binin üzerindeki makaleleri ile derleyerek “ O BİLGE “ iş kitabını yayınlamıştır. Özdemir, Pazarlama, işletme, ekonomi, finans ve halkla ilişkiler konularında yurt dışında Amerika’ da Hesser College & NHC & Dale Carnegie ve yurt içinde İ.Ü İşletme Fakültelerini bitirmiştir. Türkiye’de yaratılan farklı proje konseptleri, pazarlama ve satış teknikleri ile ilklerin öncüsü ve uygulayıcısı olan ÖZDEMIR, 33 yılını Gayrimenkul Sektörüne, Pazarlama ve Satış, İnşaat Proje Konseptlerine, İnsan Kaynaklarına ayırmıştır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
383 YAZI