30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşet"İkinci el evlerde istikrar devam ediyor"

“İkinci el evlerde istikrar devam ediyor”

REMAX Türkiye Kurucusu ve Girişimci Murat Goldştayn, ikinci el gayrimenkul sektöründe istikrar olduğunu ve yeni ev satışları yavaşlasa da ikinci el satışların aynı istikrarda devam ettiğini söyledi.

Goldştayn, Bloomberg HT’de yayınlanan Üst Düzey programında, Arzu Maliki’nin sorularını yanıtladı.

Ocak ve şubatın yılın en yavaş dönemi olduğunu anlatan Goldştayn, “Aslında sektörde buna rağmen bakıldığında tapu işlemlerinde de az bir düşüş olmasına rağmen, biz ilk çeyrekte ortalama yüzde 32 bir büyümemiz oldu. Yani geçen senenin yüzde 32 üzerinde işlem ve ciro yaptık, bu bizim hem kendi büyümemizde hem gayrimenkul danışmanlarımızın ilgili birşey..yani çok istikrarlı bir şekilde büyüdük. Şu anda 276 franchise’ımız var, 3624 kişi de danışman olarak çalışıyor, biz bu 276 sayımızı yıl sonu 300’lere yaklaştırmayı hedefliyoruz.
Günde 4 bin gayrimenkul el değiştiriyor, yani ikinci el gayrimenkul sektörüne baktığımız zaman inanılmaz bir istikrar var. Yeni ev satışları yavaşlasa da, ikinci el aynı istikrarda devam ediyor.” dedi.

“Melek Yatırımcılık çok gelişti”

Goldştayn, “Melek Yatırımcılık”ın son yıllarda çok güzel geliştiğini aktararak, “Bu teşvik sanırım “kitlesel fonlama” yani bir şirketin hisselerine, bir startup’a birkaç bin TL ile yatırım yapılabilinecek, bu sistem çok yaygınlaşmaya başladı özellikle Baltık ülkelerinde, Amerika’da Kanada’da, hatta bununla gayrimenkul alımı içinde bazı şeyler yapılabiliniyor. Girişimcilerin önünü de daha çok açabilecek bir yasa tabiki de. Sonuçta bizim büyük bir girişimci potansiyelimiz var. Biz de kariyer seminerleri yapıyoruz, ve son zamanlarda katılımcı sayısı 500’e çıktı ve girişimci olmak isteyenler çoğaldı.” diye konuştu.

“Gayrimenkulde fiyatlar her zaman yükselir”

Sektörde fiyat artış hızının biraz yavaşladığını dile getiren Goltştayn, “Ama yinede gayrimenkulde fiyatlar her zaman yükseliyor. Türkiye aşağı yukarı enflasyon civarı yani yüzde 11 civarı yükseliyor, eskiden olduğu gibi abartı bir yükseliş olmuyor, bir hizaya geliyor dengeliyor diyebiliriz. Yabancıların gayrimenkul alımı da yüzde 1’lere geldi. Burada da bir artış görüyoruz fakat yabancıların alımı küresel olarak da artışta mesela Çinlilerin de Amerika’da alımları çok fazla arttı yatırımlarla beraber ve bu artış devam edecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI