22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut Projeleri3. İstanbul projesinin garantörü Başakşehir Belediyesi

3. İstanbul projesinin garantörü Başakşehir Belediyesi

ASAF İş Ortaklığı’nın üstlendiği 3. İstanbul projesine hasılat paylaşımıyla ortak olan Başakşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal Emlakdream.com’un sorularını yanıtladı.
 
Başakşehir’in 3. hasılat paylaşımı projesi
Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 3. İstanbul projesine hasılat paylaşımıyla ortak olmalarına ilişkin şu detayları verdi:
 “Belediye olarak bu 3. Hasılat paylaşımı projemiz. Belediyelerin zaman zaman böyle ihtiyaçlarını, açıklarını kapatma adına, gelir elde etme adına projeleri illaki olura ama hasılat paylaşımı adına gelir elde eden ilk belediye konumundayız.
2011’lerin sonuda başladık. Hasılat  paylaşımına . O projemiz de gerçekten çok ilgi görmüştü. Ondan sonraki süreçlerde gelir elde etmeye yönelik belediyelerin çalışmaları oldu."
 
‘Vatadaş rahat biz de rahat!’
Bu da bizim 3’üncü projemiz. Niye hasılat paylaşımı? Biz hasılat paylaşımına gelirimizi artırmaya yönelik olarak düşünüyoruz. Arsalarımızı parayla satsaydık ne kazanırdık? Onun iki üç katı kazandık. Arsayı satmak mı, kat karşılığı vermek mi hesabı.  Normal vatandaş da imkanı varsa, acil ihtiyacı varsa o tür değerlendiriyor. Daha iyi imkanlarla değerlendiriyor. Burada belediyenin isminin olması da hızlandıran bir etken oluyor. Öyle olunca bizim için her halukarda gelirimiz daha fazla oluyor. Bu proje de o manada güzel bir proje. Biz tabi projenin detaylarını bilmeyiz. En sonunda bakarız, bu proje ilçemize değer katçak bir proje mi? Evet bu proje ilçemize değer katacak bir proje oldu. Hakikaten gönül rahatlıyla güzel bir proje oldu burada güzel şeyler yapılacak. Zaten garantörü biziz. Vatandaş aslında bizden alıyor. Parasını bize yatırıyor, dairesini bizden alıyor. Taahhüt eden yapan mütahit, işin yapımını, pazarlamasını, organizasyonunu yapıyor. Bu açıdan bakıldığında vatandaş da rahat, biz de rahat. Hakikaten hayırlı olsun.”
 
Gelirle her mahalleye yüzme havuzu
Başkan Mevlut Uysal projeden elde edilecek gelirin nerelere aktarılacağın, “İlk ihale yapıldığında bir milyar elli milyon gibi bir hasılat  bekleniyor, bunun 375 milyonu belediyeye verilmek üzere garanti taahütleri vardı. Şuan projeye bakıldığında onun üzerinde bir hasılat elde edeceğimizi düşünüyorum.
"2009 ile 2014 arasında 450 bin ton asfalt dökmüşüz ki bu Anadolu’da birçok büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmadan daha büyük bir asfalt miktarı demek. Bunlara baktığınız zaman bizim rutin gelirlerimizin harcamalarımıza yetme şansı yok, hiçbir olunca biz mecburen gelir artırıcı projeler yapmak zorundayız. Geniş alanımız içinde yatırımlar, alt yapılar, her mahalleye kapalı pazar yeri, her mahalleye spor parkı, her mahalleye yüzme havuzu… bunlarda kullanacağız. “ diye açıkladı.
 
Kanal İstanbul Başakşehir bölgesinden geçecek!
Başakşehir'de ev fiyatlarının değer kazanmasıyla ilgili ise Mevlüt Uysal, “İstanbul’da yeni kurulan ilçeler içinde Başakşehir’e biçilen misyon diğer ilçelerle kıyaslanınca daha farklı bir misyon. Yeni bir bölge, ulaşım akslarına, yeni büyük yatırımlara baktığnıız zaman, tabi henüz açıklanmadı.  Kanal İstanbul Başakşehir bölgesinden, Küçükçekmece’den geçeceği kesinleşirse Başakşehir, ulaşım akslarıyla,Kent Hastanesi’yle, 3. Köprü, 3. Havalimanı’yla çok ciddi yatırımlar gelen bir bölge, öyle olunca da emlak fiyatları hızlı biçimde artıyor.” biçiminde konuştu.
 
Başakşehir’e 3 yeni metro hattı geliyor
Uysal son olarak Başakşehir’e gelen 3 yeni metro hattından, “Yeni metro ağları olarak 3. Havalimanı’na giden metro Başakşehir’den geçiyor yine Arnavutköy’e geçen metro Başakşehir’den geçiyor. Halkalı’dan geçen Havaray sistemi Başakşehir’den geliyor.  Bunlara baktığınızda mevcut metro ağımıza 3 tane daha ekleniyor bunlar da etkiliyor burayı.” şeklinde söz etti. 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI