23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler3. Boğaz Köprüsü Asfaltlandı!

3. Boğaz Köprüsü Asfaltlandı!

 
3. Boğaz köprüsü için çalışmalar son hız devam ediyor. 26 Ağustos 2016 tarihinde hizmete gireceği müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bu tarih için hızla süreç çalışmalar neticesinde asfaltlama çalışmaları sonlandı. Ayrıca bilgisayar sistemlerinin yer alacağı işletme binasının yapım işlemleri köprünün bitişiğinde başlandı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi 29 Mayıs 2013 tarihinde yapılmaya başlanılmıştı. Otoyol projesinin en önemli ayağı olan 3. Boğaz köprüsünün taşıtların geçeceği bölümüne asfaltlama çalışmaları sonlandı. Köprüye iki kademe olarak özel bir asfalt döküldü ve tabliyelerin yüzeyleri paslanmaya karşı tamamen koruma altına alındı. Gece gündüz yaklaşık 150 kişilik bir ekip çalışması sonucunda 11 bin 500 ton asfalt dökülerek 2 aydan daha kısa bir sürede çalışmalar tamamlandı.


3. Boğaz köprüsünü taşıyacak eğik askı halatlarının korunması için amorsitörler takılıyor. Bu çalışma neticesinde eğik askı halatlarında herhangi bir salınım yaşanmayacak. 3. Boğaz köprüsünde 176 adet eğik askı halatı bulunuyor.

Köprüyü işletecek ve köprüyle ilgili ölçümlerin yapılacağı modern cihazlarının yer alacağı işletme binası Avrupa yakasında bulunan bölümde köprü yanında inşa ediliyor. Burada köprü ile ilgili her türlü detay mercek altına alınacak.

Ağustos Ayında Açılacak

Otoyol çalışmaları ile hızla sürüyor. Bu yılın Ağustos ayı içerisinde tamamlanması beklenen otoyol neticesinde şehir içi yükünü sırtlayan TEM Otoyolu’nun trafik yükünü rahatlatacak.

Araçlar 3. Boğaz Köprüsü ve otoyollarını kullanarak transit bir şekilde şehir içerisinde giriş yapmadan geçiş yapabilecekler. Yolların ve köprünün işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 gün boyunca IC İçtaş & Astaldi JV tarafından yapılacak.

Üçüncü Köprü Geçiş Ücreti

Süre sonunda ise ortaklık işletmeyi Ulaştırma Bakanlığı’na geri verecek. Köprü ve otoyol tamamlandığında ise araç başına 3 dolar alınacak. Her gün 135 bin aracın geçişi için hazine garantisi verilmiş durumda. Bu da günlük kira gelirinin en az 405 bin dolar olacağı anlamına geliyor.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI