22 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberler2500 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi nerede?

2500 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi nerede?

Cıbıltepe Kayak Merkezi, Türkiye'de kış sporlarının yetkinliği açısından en önemli 5 kayak merkezinden biridir.

Cıbıltepe Kayak Merkezi Kars’ın Sarıkamış İlçesi sınırlarındadır. Cıbıltepe’nin Kars ile arası 54 kilometredir. Kars Havaalanı’ndan 40-45 dakikada Cıbıltepe’ye ulaşabilirsiniz. Bir başka önemli merkez olan Erzurum 155 kilometre mesafededir.

Cıbıltepe Kayak Merkezi günde 5000 kayakçı kapasitesine sahiptir. Cıbıltepe kayak alanında 2 adet telesiyej tesisi (birinci 1437 metre, ikincisi 1807 metre uzunlukta) hizmete açılmıştır. 2000 yılı itibariyle toplam 200 yatak kapasiteli tesisin bulunduğu Sarıkamış Kayak Merkezi’nde inşaatına başlanan 5 yıldızlı ve 500 yataklı Revan otelin inşaatı devam etmekte olup, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 90 dır. Böylece bu otelin de faaliyete geçmesiyle yatak kapasitesi 750’ye ulaşmış olacaktır. Buradaki konaklama sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır.

Normal kış koşullarında yılda ortalama olarak 4 ay, 8 ile 120 cm kalınlığında karla kaplı olan Sarıkamış’ta en uygun kayak mevsimi 10 Aralık – 10 Nisan tarihleridir. Sarıkamış çevresi özellikle ‘Alp ve Kuzey Disiplini’ kayak uygulamaları ile ‘kayak safari’ ve ‘kızaklı geziler’ için çok uygun ortam sunmakta, snowboard sporu ise kısmen yapılabilmektedir. Sarıkamış Kayak Merkezi Slalom, Büyük Slalom ve Süper-C kayak türlerini yapmaya elverişlidir.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI