27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaManşet2019 yılı turizm gelirleri 34.5 milyar dolar oldu

2019 yılı turizm gelirleri 34.5 milyar dolar oldu

Ülkemize 2019 yılında gelen yabancı turist sayısının 51.7 milyona yükseldiğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, geçen yıl elde edilen gelirin de 34.5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Sektörde son iki yıl içinde önemli gelişmeler kaydedildiğine dikkat çeken Çorabatır, İngiltere ve Hollanda’da katıldıkları iki fuarın verimli geçtiğini, ilerleyen günlerde de Almanya, Rusya, Ukrayna ve Dubai’de fuarlar yapılacağını, Türkiye olarak buralarda yer alacaklarını açıkladı.

Erken rezervasyon rakamlarına göre, herhangi bir problem çıkmadığı takdirde sezon sonunda çift haneli büyümenin görüleceğini tahmin ettiklerini kaydeden Çorabatır; “Antalya ve İstanbul, her zamanki gibi artı rakamlarla yıla başladı. Bu durum diğer bölgelere de aynı oranda yansıdığı takdirde 2020 sonunda 57 milyonun üzerinde turist ağırlamayı düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye’ye de çok sayıda turist getiren dünyanın en büyük tur operatörlerinden biri olan Thomas Cook’un iflası sonrasında ilk zamanlarda sektörün endişelendiğini dile getiren Çorabatır, Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde atılan adımlarla bu tur operatöründen kaynaklanan eksikliğin diğer tur operatörleriyle doldurulduğunu belirtti.

Thomas Cook iflasına karşın “İngiltere pazarında kayıp değil, bilakis artış bekliyoruz” diyerek açıklamalarına devam eden Çorabatır, Almanya pazarında ciddi artış beklediklerini, şu anda bölge bölge alınan erken rezervasyonların, geçen senenin aynı dönemine göre daha iyi durumda olduğunu, Hollanda’da gerçekleştirilen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda yapılan görüşmeler neticesinde söz konusu pazarda bu yıl da çift haneli büyüme beklediklerini, Rusya pazarında da büyüme beklediklerini söyledi.

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgını nedeniyle bu pazarda bir düşüş olacağını ancak bunun alternatif pazarlarla telafi edileceğini vurgulayan Çorabatır, “Pamukkale, İstanbul, Kapadokya bölgesinde bir durağanlık yaşanacak ama bu uzun sürmeyecektir. Türk turizminin olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Oluşabilecek açığı, sezon içinde hep beraber kapatacağımızı tahmin ediyorum.” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI