23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler2019 Eylül Kira Artış Oranları Ne Kadar?

2019 Eylül Kira Artış Oranları Ne Kadar?

Eylül 2019 kira artış oranları milyonlarca kiracı ve ev sahibi tarafından merakla bekleniyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar ne kadar olacak?

Türkiye’de milyonlarca kiracı ve ev sahibi açıklanacak olan Eylül ayı kira artış oranlarını bekliyor. Geri sayım sürerken kira artış oranlarının da memur maaşları ve enflasyon farkının hesaplanmasına varıncaya kadar pek çok faktörün etkili olduğunu biliyoruz. TÜİK tarafından rakamların açıklanması ise her ay düzenli olarak yapılıyor.

Geçtiğimiz ayın enflasyon oranları açıklanırken günlerin resmi tatil gününe denk gelmemesi durumunu da kurum yeni ayın ilk haftası içerisinde enflasyon rakamlarını ilan eder. Söz konusu rakamlar TÜİK’in resmi internet sitesinden bir duyuru olarak açıklanarak kamuoyu ile paylaşılıyor.

TÜİK’in rakamlarının 3 Eylül itibariyle ilan etmesi bekleniyor. Sabah saat 10:00’da açıklanacak olan rakamlar ise merak konusu.

Eylül ayı kira artış rakamları için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Eylül 2019 kira artış oranı belli oldu

2019 Eylül Kira Artış Oranları Ne Kadar?
2019 Eylül Kira Artış Oranları Ne Kadar?

Kiralardaki artış oranlarının enflasyonla bağlantılı olduğu düşünüldüğünde kiracı ve ev sahipleri için artış noktasında önemli bir bekleyiş de denilebilmektedir.

Türkiye’de milyonlarca kiracı kiralarına yapılacak olan zamdan olumsuz etkileniyor. Çünkü ev kiralarının yüksek olması ve dar gelirli vatandaşlarında yeni bir konut alamıyor olmaları can sıkıcı bir durum.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI