19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberler2019 beklentisi yüksek olan otelciler yerli turiste fiyat artırmaya hazırlanıyor!

2019 beklentisi yüksek olan otelciler yerli turiste fiyat artırmaya hazırlanıyor!

Önümüzdeki yıl ülkemize gelen turist sayısının 40 milyonu bulması bekleniyor. Bunu fırsat gören otelciler yerli turiste ayırdıkları kontenjanı düşürürken fiyatları da artırma hazırlığındalar!

Turizmde büyüme yaşanan 2018 yılı önümüzdeki sene beklentilerinin de yükselmesine yol açtı. 2019 yılında 40 milyon turist beklentisiyle birlikte Ege’deki otellerin yüzde 35, Akdeniz’deki otellerin de yüzde 45 fiyat artışına gitmeye hazırlandıkları belirtiliyor.

Önümüzdeki sene bazı otellerde yüzde 100’e yakın fiyat artışlarının yaşanacağını dile getiren Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar; yerli turiste 2018’de yüzde 20 kapasite ayıran tesislerin 2019’da bu oranı yüzde 15’e indirmeye hazırlandıklarına dikkat çekerek daha önceki yıllarda haziran ayına kadar devam eden avantajlı erken rezervasyonların önümüzdeki sene nisan ayında biteceğini söyledi.

2018 yılında Jolly Tur olarak yüzde 25 büyüme yakaladıklarını belirten Vardar 2019 yılı için yurt dışından çok talep aldıklarına dikkat çekerek bunun ortalama olarak otel fiyatlarında Ege bölgesinde yüzde 35, Akdeniz bölgesinde yüzde 45 artışa yol açtığını kaydetti.

“Tatil Türkiye’de lüks gibi algılanırsa daha kötü sonuçlar oluşabilir” diyen Vardar, tur şirketleri olarak erken rezervasyonu bir yere getirdiklerini ve yerli tatilcilere Alman ve İngiliz turistten daha ucuza tatil imkânı sunduklarını, kısa zaman içinde eğer burada bir tedbir alınamazsa bu noktaya gelmiş bir turizm potansiyeli 15-20 yıl geriye gidebileceğini ve toparlanmasının zor olacağını, burada Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’ın ortak bir çalışma yapması otellerin yerli turiste belli bir kapasite ayırması gerektiğini aktardı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI