24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaManşet2018 konaklama gelirleri 10 milyar doları bulacak

2018 konaklama gelirleri 10 milyar doları bulacak

Konaklama gelirlerinde yılı 10 milyar dolarlık bir gelirle kapatacağımızı söyleyen Bakan Ersoy buna karşılık gastronomi gelirlerinin ise olması gerekenin çok altında kaldığının altını çizdi.

Yılı 10 milyar dolar konaklama geliriyle kapatacağımızı aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; gastronomi gelirlerinin ise 5 milyar dolar seviyelerinde kaldığını ve aslında bunların birbirleriyle dengeli olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin gastronomi turizminde potansiyel sahibi dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy; UNESCO’nun Gaziantep ve Hatay’ı gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edildiğini hatırlatarak bunun gastronomi turizminin gelirini ciddi derecede etkileyebileceğini ifade etti.

2019’da ülkeye nitelikli turistleri çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Ersoy; konaklama gelirleri kadar minimum gastronomi geliri elde edilirse hedeflenen turizm gelirlerine ulaşılabileceğini belirtti.

Bölgelere has lezzetleriyle Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için yurt dışında ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizen Bakan Ersoy; 20 Mart 2019’dan itibaren yurt dışı sergi konseptlerine başlayacaklarını açıklayarak “Önce Japonya’da Tokyo ve Kyoto’da, daha sonra 2020 itibarıyla Londra, Berlin ve Moskova’da… Bu gezen sergilere biz normalde Topkapı Müzesi eserleri ile başlıyorduk. Bunların yanı sıra gastronomi bölümü de koyacağız artık. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Hangi yöreler katılacak, bununla ilgili çalışmalara başladık. Bundan sonra gastronomi, kültür, arkeolojik değerlerimiz turizmin tanıtımında ve gelir getiren kısımlarında öncelikli olacak.” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI