28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberler2016 Akçakoca için yatırımların yılı olacak

2016 Akçakoca için yatırımların yılı olacak

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına Başkan yardımcıları Suat Madenci ve Ali Direk ile beraber katıldı. 1 buçuk yıllık görev süresinin ardından yıllık değerlendirme toplantısı düzenleyen Yemenici, özellikle alt yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini vurguladı.

Başkan Yemenici, seçimde verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek:
"Vatandaşlara yaptığımız taahhütleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Yol çalışmalarına başlayacağız demiştik, çok şükür ciddi anlamda asfaltlama ve kilit parke çalışması yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Santral caddesi, Bahadır Yalçın caddesi, Hüseyin Yanmaz caddesi, Orhangazi, Ketmenli, Ereğli Caddesi dönemimizde asfaltlandı ve eski yollar kaldırıldı asfaltlandı. Asfaltlamanın birçoğunu da hibe olarak aldık. Birçok bölgede de sokaklarda ham yollarda kaldırımlarıyla beraber nitelikli kilit parke yol çalışması yaptık. Akçakoca’nın birçok yol bağı var. Önümüzde süreçte yol çalışmalarına devam edeceğiz. Diğer konulardan biride su çalışmaları bizim dönemimizde musluktan su içireceğiz demiştik, ciddi anlamda bu konuda çalışmalarımız sürüyor gerçekleştirdiğimiz ana isale hattı çalışmalarımızı Nisan ayında bitireceğiz."dedi.

'Alt yapı çalışmalarını önemsiyoruz'

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici sadece görsel anlamda çalışmalar yapmanın yetmediğini bu anlamda alt yapıyı da önemsediklerini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Doğalgaz konusunda ve elektrik tellerinin yer altına alınması konusunda ciddi bir yol kat ettik. Yine 6.5 km yağmur suyu hattı çalışmalarımızı başlattık. Her yağmurda sel basıyordu, merkez cami altı ve çuhallı çarşımızda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorduk. Çok hızlı ilerliyoruz bu konuda yağmur suyu deşarj çalışmalarımız bitmek üzere çok az bir yer kaldı. Bu konuda ciddi bir alt yapı çalışmasıydı, bunu da bu sayede çözmüş olacağız."

İhale ile beraber ayakkabıcılar sokağında çalışmalar başlayacak

2016 yılında Çuhallı deresinde ıslah çalışmaları gerçekleşeceğini ve merkezdeki yarım kalan köprü çalışmalarınızı da bitireceklerini söyleyen Yemenici:'' Merkez cami önünde ciddi çalışmalarımız var. Oradaki 3 binayı da birkaç ay içerisinde yıkacağız ve yeni bir meydan projesi gerçekleştireceğiz buda bizim 2016 yılında yapacağımız ciddi ve önemli çalışmalarımızdan bir tanesi. Biliyorsunuz sokak sağlıklaştırma projesi ile ilgili MARKA’ya başvurmuştuk 1 milyon lira hibe almıştık, bununda Şubat ayında ihalesi var. İhale ile beraber ayakkabıcılar sokağında çalışmalar başlayacaktır."diye söyledi.

TOKİ'yle imzalar atıldı

Yemenici: ''Bir de Değirmenağzı projesi var, inşallah bu yıl temelini atacağız. Bu anlamda bu yıl 4 -5 tane önemli ihalemiz olacaktır. Şubat yada Mart ayı gibi bu projenin de ihalesini gerçekleştireceğiz, tahminimiz 4-5 trilyon gibi bir maliyeti var. Çok amaçlı bir park olacak ve farklı bir görüntüye kavuşacak burası. Spor Totodan bir semt sahası aldık, çalışmalarımız Osmaniye mahallesi harman bölgesinde başladı. Geçenlerde teşekkür için Spor Toto Başkanımızı ziyaret ettik, sağ olsun kendisi bize bir semt sahası sözü daha verdi. Bu sahayı da Ayazlı mahallesine kuracağız. Tabi biz bir tek belediyemizin yaptığı çalışmaları değil devletimizin de yaptığı çalışmaları bire bir takip ediyoruz. Kapalı spor salonundan tutun da, Organize sanayi bölgemizle ilgili gelişmeleri, Üniversite inşaatından tutunda Gençlik merkezi yapılmasıyla ilgili tüm konuları bire bir takip ediyoruz. Bizim birde Kentsel Geri Dönüşüm işimiz var, ana protokolümüzü TOKİ’yle imzaladık. Gerekli çalışmalar sürüyor ve bu proje kesinlikle hayata geçecek. Yazın denizimizin çok dalgalanıyor, bu konuda yatay mahmuzlar yapılması ve yeni bir balıkçı barınağı yapılması ve mevcut barınağımızın da yat limanına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalarımız görüşmelerimiz devam ediyor. Yani 2016 yılı da 2015 yılı gibi Akçakoca’ya ciddi çalışmaların yapıldığı ciddi yatırımların geldiği bir yıl olacak."diyerek basın mensuplarının yeni yılını kutladı ve konuşmasını sonlandırdı.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI