6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden Haberler2012 yılı çelik yapıların altın yılı olacak

2012 yılı çelik yapıların altın yılı olacak

 “Biz Gelecekle İlgileniyoruz” sloganıyla yola çıkan Mega Çelik Yapı, ekonomik, sağlam ve hafif  çelik yapıların her zeminde kolaylıkla inşa edilebilmesinin fay hatlarının yoğun olduğu bir ülkede en güvenli çözüm olduğunu vurguladı.  Çorlu’da 22.000 m2 üzerinde kurulu tesislerinde tamamı kendi personelinden oluşan kadrosuyla projeden imalata, imalattan montaja kadar Türkiye’nin uluslararası çapta en büyük çelik yapı şirketlerinden biri olarak gerçekleştirdiği imza niteliğinde yüzü aşkın projesiyle sektörde kendisine önemli bir yer edinmiş durumda olan Mega Çelik Yapı 2012’de proje taleplerinde yoğun bir artış beklediğini belirtti.

Gelişen ekonomi, ilerleyen estetik anlayışı ve yapı güvenilirliği konusunda depremlerle beraber alınan üzücü dersler inşaat sektörünü daha güvenilir çözümler üretmeye zorlamakla beraber bu noktada dikkatlerin yoğunlaştığı çelik yapı sektörü de zaman içerisinde sunduğu ekonomik ve sağlam çözümleriyle kaydettiği ilerleme ile kendisine sektörde önemli bir yer edinmiş durumda. Mega Çelik, kendine özgü yöntemiyle “şantiyede montaj” tekniği ile çelik sektörüne yeni bir soluk kazandırarak ekonomik çözümler üretmektedir.  Özellikle, çelik yapıların yapım hızı, takviye olanakları, hızlı montajı ve yüksek mukavemeti nedeniyle diğer yapı çözümlerinden bir adım ötede olduğunu belirten Mega Çelik, projelendirmelerini en doğru teknolojiyi kullanarak hiçbir detayı atlamadan gerçekleştirmektedir. Üretimde ise statik hesaplamalar sonucu en faydalı kesit belirlenerek tüm dünyada kullanılmakta olan Avrupa kesitli profiller kullanılmaktadır. Bu profiller, yapma profillere göre hem projenin daha ekonomik olmasını hem de imalatın daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlamaktadır. Fabrikada özenle hazırlanan yapı elemanları, kullanım sırasına göre düzenlenerek montaja hazır bir şekilde şantiye sahasına nakil edilmektedir. Montajda kullanılan tüm bağlantı elemanları TÜV ve TSE belgeli DIN 6914 ve DIN 7990 normundadır. Bu sayede sistemler son derece sağlam, güvenli, hızlı ve dünyanın her yerine taşınabilir, sökülüp monte edilebilir özellikte olmaktadır.

Türkiye’de hem inşaat sektörünün hem firmaların  hem de birey olarak satın alma yapan kişilerin bina güvenliğine, yaşanan depremler nedeniyle eskisinden çok daha fazla  önem verdiğine dikkat çeken  Mega Çelik Yapı Yönetim Kurulu Üyesi  Ömer Faruk Erdem, 2012 yılında binadan köprüye, enerji santrallerinden çok katlı yapılara kadar insan hayatının parçası olan tüm yapılarda çeliğin güvenilirliğini vurgulayarak, çelik yapının farkını en ekonomik çözümlerle ortaya koyduklarını ifade etti. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, enerji santralleri, konut projeleri, hayvancılık tesisleri, kuleler ve köprüler, spor tesisleri ve lojistik tesisleri gibi birçok projede faaliyet göstermekte olduklarını vurgulayan Erdem,  “Depremler Ülkesi Türkiye”de 2012 yılı için en güvenli çıkış noktasının ‘çelik yapılar’ olacağını belirtti.

2012 yılında sadece yurtiçinde değil yurtdışında da yatırımlarını arttırarak projelerine devam edecek olan Mega Çelik Yapı  özellikle Afrika ve Orta Doğu’da çelik sektörünün ivme kazanacağını belirterek ihracatta da hedef büyültmüştür.

Mega Çelik Yapı İletişim bilgileri

www.megacelik.com.tr

 [email protected]

Tel:+90 (212) 559 98 66

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI