30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi belli oldu

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım; 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihini ve maliyetini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü kule keson temellerinin yüzdürülmesi törenine katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım; burada yaptığı konuşmasında köprünün planlanan tarihten bir yıl önce açılacağı müjdesini vererek “1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışını 18 Mart 2022 tarihinde büyük bir gururla Cumhurbaşkanımızın iştiraki ile yapacağız.” dedi.

“Fatih’in gemileri karadan bir gecede Haliç’e indirdiği gibi buradan da biz o tarihi köprünün temelini karadan denize alıyor ve hazırlanan yerlere birkaç ay sonra yerleştiriyoruz” diyerek sözlerine devam eden Binali Yıldırım; dosta, düşmana mesaj verildiğini dile getirerek ‘Öldük bittik’ diye kıyamet senaryosu yazanlara inat Türkiye’nin gururla, güvenle nasıl bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu herkesin gördüğünü söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün maliyeti 20 milyar TL

Köprünün yaklaşık 20 milyar liraya mal olacağını belirten Binali Yıldırım bu rakamın dünyadaki pek çok ülkenin yıllık gelirinden fazla olduğunu ifade etti.

Çanakkale Köprüsü’nden geçiş ücreti ve günlük geçiş garantisi

Yap – İşlet – Devret usulü hayata geçirilecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden otomobil geçiş ücreti 15 Dolar karşılığı Türk Lirası olacak. Günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmiş durumda.

PROJE BİLGİ FORMU

Gökhan Bahadır
Gökhan Bahadır
1980 Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaöretim ve lise hayatını İnegöl'de tamamladıktan sonra üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okudu. 2011 yılından bu yana Emlakdream.com'da gece editörü olarak görev almaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI