22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriTapu takas uygulaması ile dolandırıcılıklar sona eriyor!

Tapu takas uygulaması ile dolandırıcılıklar sona eriyor!

Takasbank ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında protokole bağlanan Tapu Takas uygulaması tanıtım toplantısında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  konuşmasının başında uygulamada emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
 
 
Türkiye sürdürülebilir ve vatandaş odaklı politikaları ile gelişmeye devam etmekte olduğunu ifade eden Güllüce, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesinin hergün bir adım daha ileri gittiğini görüyoruz. Ülkemizin ve mazideki o haşmetli hale gelmesi için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. 1847'den beri günümüze kadar tapu işlemleri yapan Tapu idaremiz inşallah ileride dünyaya da açılan bir kurum haline gelir." dedi. 
 
Güllüce, "Ben belediye başkanı olmadan önce 1991'e kadar inşaat yapıyordum veya gayrimenkul alıp satıyordum. Bir vatandaş ile uzun pazarlıklar sonucu tapuya gittik. Paralar o zaman 6 sıfırlı 12 sene önceki Türkiye'den bahsediyorum işlemler o kadar kolay değil. Her parayıda güneşe tutup incelemeye başladı bizimde canımız sıkıldı. Uzun uğraş sonunda imzamızı attık. Bana adam dedi ki eskide milli boksörmüş, sana bir kahve ısmarlamak istiyorum. Alışverişimizde bitti senide çok üzdüm. Ben beni anlaman için sana bir kahve ısmarlamak istiyorum dedi. Çok prestijli bir caddeye geldik, prestijli bir pasaj, oturduk. Sana anlatacaklarımdan sonra beni anlayacağın tahmin ediyorum. Bu pasaj benimdi, burayı birine sattım ben. Geldik buraya bana bir kahve söyledi adam o zaman burada küçük bina vardı ve yine böyle çay ocağı vardı. Paranı almaya git dedim adama ee kahveni içtin ya sen dedi bana. Kahveni içtin al sana arsanın parası. Tapuda imzanızı attınız aldım verdim oldu daha kime inandıracaksınız." diyerek bir anısını paylaştı.
 
Taputakas uygulamasının geç kalınmış bir uygulama olduğunu ifade eden Güllüce, "Bana göre geç kalınmış bir uygulama ama neresinden dönersek kardır diyoruz. Bu vatandaşın, son yıllarda aldatılan insanları çok görmeye başladık. Türkiye'de biz eskiden masum millet hürriyetinde insanlardık suçu bile ferdi işlerdik. Organize noktasında çok az gibi birşeydi. Geliştiğini iddia eden ülkeler sürekli medyatik bombardımanı sonucu öğrete öğrete biz iyi bir suç ithalatçısı olduk. Özellikle araba satışlarında bu tapu işlerinde şuanda ciddi şeyler var. Daha bir hafta önce geldi adam dolandırıldığını anladı. Bakansın yardımcı ol diyor. Savcıyı aradık savcı diyor ki efendim herşey tamam adam imza atmış. Bizim ona diyebileceğimiz birşey yok. Dolayısıyla bu işin önemini çok iyi farketmek lazım." dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak her geçen gün teknolojide bir adım ileri gittiklerini söyleyen Güllüce, "Tapu idaresi ve kadastora idaresi ortofoto uçuşları yapıyor. İnşallah bir yılı bulmaz hava ve iklim şartlarına bağlı olarak yeniden başladılar. Yüzde 25 30 Türkiye'nin uçuşu yapılmıştı yerleşim yerlerinin devam ediyor uçuşu. Çok yüksek teknoloji ile kadastro bilgilerine ve belediyelere bedava kent bilgisi ulaştırmış olacağız." dedi.
 
İllerbankası hakkında da yorum yapan Güllüce, "Yolda gelirken bir Afrika ülkesinin illerbankasına talep olduğu şeklinde bir haber geldi. Bunlar beni çok sevindiriyor. Artık Türkiye kendi kabuğuna sığamayacak kadar büyüdü ve büyümekte. Büyümek arzusunda olan kurumlarımızın olduğu bir Türkiye'ye dönüştü. İlbank, gerek müşavirlik gerek yatırım yapma noktasında  özellikle de Afrika'da iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum." dedi. 
 
Tapu ve Kadastro'da yaşanan gelişmelerin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Güllüce, "20 Nisan'da Uluslararası Tapu Kadastro kongremiz var. Buna bütün dünyadan katılımlar var. Bakanlığımız bunun öncülüğünü yapıyor. Ben kadastro bilgilerimizin, kadastro mühendislerimizin, kadastro tekniğimizin bütün dünyaya gelişmiş ülkeler dahil ederek söylüyorum bir dünya ihracı olduğunu düşünüyorum. Bu gelişmeler beni çok mutlu ediyor. Mühendislik konusunda o kadar zayıfmışız ki şuan geldiğimiz noktayı gördükçe gelişmeleri duydukça, içinde bende olduğum için mutluluğum katlanıyor." diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI