23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel dönüşüm yapım sözleşmeleri imzalandı

Kentsel dönüşüm yapım sözleşmeleri imzalandı

Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile Ankara'da ihale edilen İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı için yapım ihalesinin sözleşmesi TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı.
 
Bingöl Belediyesi ile TOKİ tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan bin 376 daire için Ankara'da yapılan İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı için yapım ihalesinin sözleşmesi de TOKİ ile Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı.
 
 
Konutların yapılacağı alanda Bingöl Belediyesi hizmet binası, sosyal tesis, cami, okul, alışveriş merkezi, açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Ayrıca proje kapsamında Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ve karayolları tesisleri de inşa edilecek.
 
 
Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Bingöl'ün yeni bir görünüme kavuşacağını söyleyerek, '13-14 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da ihale edilen ve yaklaşık maliyetin 92.418.886,36 TL olduğu İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabını 74.348.000 TL bedelle Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı kazandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etap ihalesi kapsamında; 736 adet konut, 1 adet sosyal tesis, belediye hizmet binası, cami, idari bina, lojman, ambar, mescit, misafirhane, yıkama yağlama, giriş kontrol, su deposu, jeneratör, kazan dairesi, tuz deposu, büyük sundurma, küçük sundurma binalarının yapımı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık maliyetin 70.913.345,63 TL olduğu İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabını ise 56.700.000 TL bedelle Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı kazandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı kapsamında; 640 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu ve Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile bunlara ait ortak altyapılar ve sosyal donatı yapılacak. Firmalara yer teslimi de yapıldı. Çalışmalar kısa sürede başlayacak' dedi.
 
 
Projenin içeriği ile ilgili bilgiler veren Başkan Atalay, 'Projenin muhtevasında 1376 konut, 32 derslikli okul, 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi hizmet binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metrekare inşaat alanından müteşekkil yeni terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını temel yapı kooperatiflerinin altındaki karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına karayollarına yapacak. Yapılacak olan site içerisinde cami ve sosyal tesis de olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şu anda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ'ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Böylesine büyük projeleri hayata geçirmemizi nasip ettiği için Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz' diye konuştu.
 
(İHA)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI