23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriZeytinburnu'na Milyonluk Yedi Mavi'li Daireler..

Zeytinburnu’na Milyonluk Yedi Mavi’li Daireler..

2010 yılından sonra hız kazanan dönüşüm sürecinde başı çeken Zeytinburnu'nda şimdi sıra sıra lüks projeler inşa ediliyor. İlçe genelindeki dönüşüm merkezle başlayıp sahile kadar uzandı. İsmiyle inşaat sektörünün ön saflarında yer alan firmalar bu yarışta paylarına düşen rolün hakkını en iyi şekilde veriyor. Bundan 3 yıl önce Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı imzasıyla ödenen 1 milyar 140 milyon liralık ihale bedeli sonrası uzun süren fizibilite çalışmaları nihayet sona erdi ve Yedi Mavi adlı projenin temelleri atıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ilçenin en değerli lokasyonunda yer alan arazisi üzerinde yükselecek olan Yedi Mavi projesi için 3 milyar liralık bir yatırım bütçesi planı var. Bu plan çerçevesinde konut, home ofis, AVM ve apart otelden oluşan karma bir proje hayat bulacak. Yılın bahar finalinde metrekaresi minimum 12 bin, maksimum 18 bin liradan satışa sunulan projenin önümüzdeki aylarda lansman çalışması da yapılacak. Ön talep toplama sürecinde yatırımcılarına kazançlı bir kapıyı aralamak isteyen ortaklar şimdi harıl harıl çalışıp projeye hayat verecek. 
 
Yedi Mavi projesinde neler var?
 
– Proje 170 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek.
– Yedi Mavi'de ana tema İstanbul – Deniz ve doğa olacak. 
– 17 katlı planlanan Yedi Mavi'de 1047 adet bağımsız ünite yer alacak.
– Blokların altı tanesi konutlar için planlandı. Konutlarda farkı tipler yer alacak. Bunların büyüklükleri ise 75 metrekareden başlayacak ve 400 metrekareye kadar çıkacak.
– Dairelerin balkonlu ve teraslı olması nedeniyle özellikle İstanbul'un denizle bütünleşen yüzünün ön plana çıkarılması söz konusu.  
– Geriye kalanlarda ofis, AVM ve apart otel planlamasına gidildi.
– Apart otelin 52 odalı olması planlanıyor. 
– 560 adet konut için dip metrekare birim fiyatı 12 bin lira olacak. Home ofislerle ticari alanlar için talebin yüksek olması bekleniyor.
– Ulaşım imkânlarına deniz araçları da eklenecek. Bunun için de bir rıhtım yapılacak. Otopark konusuna da önem veren ortaklar, bağımsız birimin iki katından fazla aracı kapsayan bir planlamaya gitti. (2.600 araç)
– Yedi Mavi projesinde teslim tarihi hedefi 2018 yılı sonu olarak belirlendi.
 
Daireler milyon değerinde 
 
Projede yer alacak 560 daire farklı tiplerde planlandı. Buna göre 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipi daireler satışa sunuldu. Metrekaresi KDV hariç minimum 12 bin lira olarak belirlenen projede en ucuz daire 985 bin liradan alıcı bekliyor. En değerli dairenin fiyatı ise 6.5 milyon TL+ KDV olarak belirlendi.

Mehmet CANITATLI / Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI