24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ, Kanal istanbul'u Finanse Edecek!

TOKİ, Kanal istanbul’u Finanse Edecek!

Türkiye'nin mega projelerinden olan Kanal İstanbul'un finansörü belli oldu. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaptığı açıklamada Kanal İstanbul projesini finanse edeceklerini açıkladı.

Finansman, İnşaattan!

Kanal İstanbul projesinde mutfak çalışmalarında sona gelindiğini dile getiren Mehmet Ergün Turan, projeye verecekleri destek hakkında da bilgi verdi:

Biz orada hasılat paylaşımı, arazi satışı ya da inşaat satışından gelir elde edip finansmanı sağlayacağız. Ulaştırma Bakanlığı da bu finansmanla kanal inşaatını gerçekleştirecek” 

Mehmet Ergün Turan, Kanal İstanbul'da sadece lüks konut değil orta ve alt gelir grubuna yönelikte daire inşa edeceklerini belirtti.

Sur, Diyarbakır'ın Turizm Bölgesi Olacak

TOKİ'nin terör mağuruyeti yaşanan bölgelerde de konut projelerine devam ettiğini bildiren Turan, Sur’da sadece İç Kale bölgesindeki konutları yıkarak yerine rekreasyon alanı yaptıklarını belirterek, “Orası Diyarbakır’ın önemli turizm destinasyonu olacak. Bırakın bina yapmayı, park yapıyoruz” dedi. TOKİ’nin faaliyetlerine yönelik bilgiler aktaran TOKİ Başkanı Turan, 2017 için belirledikleri 65 bin konutl ile 13 yılın rekorunu kıracaklarını belirterek, 'Doğu ve Güneydoğu’da terörden zarar görenler olmak üzere ülke genelindeki konut ihtiyacını karşılayacağız' dedi. Turan, planlanan 65 bin konuttan 20-25 bininin Doğu ve Güneydoğu’ya yapmayı planladıklarını söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI