24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerTerör Mağdurlarına Ev Müjdesi!

Terör Mağdurlarına Ev Müjdesi!

Güneydoğu’da terör olayları nedeniyle oturulmaz hale gelen ilçeler ‘Kentsel İhya Çalışması’ ile yeniden yapılacak. Özellikle Diyarbakır’ın Sur ilçesi tarihi dokusu bozulmadan yeniden inşa edilecek. Esnafın zararı devlet tarafından giderilirken, evi zarar gören vatandaşlar kira öder gibi taksitle ev sahibi olabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği yeni imar planı içeriğine göre yapılacak yeni binalar ilçeye adını veren tarihi surlarını yüksekliğinden daha yükseğe geçemeyecek. Yüksek katlı yapılara izin verilmeyerek, iki katlı sağlıklı evler yapılacak.
 
Mağdur Olan Vatandaş’a Müjde

Güneydoğu’da gerçekleşen terör olayları nedeniyle en çok etkilenen orada yaşayan vatandaşlar oldu. Ancak devlet oradaki vatandaşları mağdur etmeyecek. Konut sahibi olan vatandaşlara isterlerse evlerinin bedeli verilecek, isterlerse Diyarbakır’ın herhangi bir bölgesinde bulunan TOKİ’den kira öder gibi taksitle ev sahibi olabilecek.

Kiracı olanlarda unutulmadı. Tapusu olmayan ve kiracı olan vatandaşlarda kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Eğer taksit öder gibi ev sahibi olmak istemezlerse onlara da en kaz bedeli verilecek.

Tarihi Binalar Yenilenecek

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, terör olayları nedeniyle zarar verilen vakıf eserlerinin restore edileceğini belirtti. Sur’u hızlı bir şekilde yeniden ayağa kaldırmak için oraya özel bir ilgi göstereceklerini dile getiren Ertem, o bölgede 70’e yakın tarihi eser olduğunu ve şu anda da 11 tanesinde çok önemli hasarlar bulunduğunu söyledi. Ertem, öncelikli olarak onları restore edeceklerini açıkladı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI