22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaEditörün SeçtikleriTema İstanbul'da "Bahçe" dönemi başlıyor

Tema İstanbul’da “Bahçe” dönemi başlıyor

Tema İstanbul projesinin ikinci etabı olan Tema İstanbul Bahçe'de lansman satışları başladı.

1 milyon 500 bin metrekarelik arazi üzerinde 3 milyar TL yatırım değeriyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük karma projesi olarak yapımı tamamlanan ve yaşamın başladığı Tema İstanbul’un ikinci etabı olan Tema İstanbul Bahçe’de 29 kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtılmasının ardından lansman satışları başladı.

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş ve Öztaş ortaklığı tarafından Atakent’te 500 milyon TL yatırım değeriyle projelendirilen Tema İstanbul Bahçe 363 konuttan meydana geliyor. Lansmana özel metrekare satış fiyatlarının 5 bin 200 TL’den başladığı projede konut teslimlerinin 30 haziran 2019 tarihi itibarıyla başlaması planlanıyor.

Tema İstanbul Bahçe’de kat planları ve satış fiyatları

Projede büyüklükleri 79 ile 216 metrekare arasında değişen geniş teraslı ve balkonlu 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 kat planında konutlar inşa ediliyor. Projede ön satış sürecinde 164 dairenin satışı gerçekleşmiş.

Lansmana özel metrekare satış fiyatları 5.200 TL’den başlıyor. Projede vade farksız 18 ayda ödeme avantajı bulunuyor.

Eğlencenin tam ortasında bir proje

338 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak eğlence parkında açık ve kapalı alanlarda teknolojik eğlence üniteleri, sokak eğlenceleri, oyun alanları, alışveriş alanları, peyzaj alanları, su ve ışık gösterilerinin yapılacağı gölet ve hemen yanında yeme – içme mekânlarıyla İstanbul’da eğlencenin yeni adresi Tema İstanbul olacak.

Yılda 20 milyon ziyaretçi beklenen ve 150 milyon euroya maledilecek olan eğlence parkının 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Bahçeşehir Koleji gelecek sene eğitim ve öğretime başlıyor

Tema İstanbul Bahçe etabında; önemli eğitim ve öğretim kurumlarından Bahçeşehir Koleji de yerini alıyor. Ana okulu, ilköğretim okulu, Anadolu Lisesi ile Fen ve Teknolojiler Lisesi’nin yer alacağı kampüste 2018 – 2019 öğretim yılıyla birlikte eğitim faaliyetlerine başlayacak.

“Çevresindeki yollara 100 milyon TL harcıyoruz”

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, lansmandaki konuşmasında, insanların iyi ve güzel konutlarda oturmasını amaçladıklarını söyledi.

Bundan dolayı projenin çevresindeki ihtiyaçları da karşılamaya çalıştıklarını anlatan Çetinsaya, “Okul, cami, kolej gibi ihtiyaçları da yapıyoruz. Çevredeki yolları da inşa ediyoruz. Projenin çevresindeki üst geçit yolları biz yaptık. Çevreye de bir takım yapılar yaptık. Ayrıca 4 tane daha alt geçit yapacağız. Masraflarını konutlara yansıtmıyoruz. Yapacağımız parkın maliyeti 150 milyon civarı olacak. Yaptığımız yollara ve geçitlere bugüne kadar 33 milyon TL harcadık. Bu rakam 100 milyon lirayı bulacak.” dedi.

“E6’ya çıkış yolu yapılacak”

Çetinsaya, bölgede trafik sorunu olduğuna işaret ederek, “Küçükçekmece bölgesinde E6’ya bağlantı istiyoruz. Bu bölgede sadece 3 noktadan Basın Ekspres’e çıkış var. Bu da yetmiyor. E6’ya çıkış lazım. Belediye başkanıyla konuştum. Bununla ilgili bir çalışma olacak.” diye konuştu.

“Önce master planını çıkardık”

Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur da projeye başlamadan önce master planını çıkardıklarını aktardı.

Bunun için dünyanın her tarafından mimarlık ofislerini davet ettiklerini belirten Kantur, “Her birinin çalışma yapmasını sağladık. Aralarından seçerek bunu yaptık. Projenin yarısı satıldı. Çünkü master planının bir parçası bu. Genelde bu tür projelerde insanların bir arada olacağı yerler yok. Ancak bu projede olacak. Sinema, alış veriş yerleri, insanların birlikte gezeceği yerler olacak. Bu kısım çevremizdeki bir buçuk milyon kişiye hitap edecek şekilde dizayn edildi.” diye konuştu.

“Katların çoğu 2 daireli”

TEMA İstanbul Ortak Girişiminin Genel Müdürü Aydın Ayçenk ise proje hakkında teknik bilgiler verdi.

İkinci etapta dairelerin 10 bloktan oluştuğunu ifade eden Ayçenk, “Katların çoğunda 2 daire var. 3 ve 6 olanlar da var ancak tamamına yakını 2 daire. Daire başına 2,2 araçlık otopark olacak. Ayrıca, sosyal tesis, yüzme havuzu, sauna, geniş avlular, bahçeler, bitki parkı, çocuklar için oyun alanları da projede yer alacak.” şeklinde konuştu.

“Büyük bölümü yeşil alan”

Projenin mimarlığını üstlenen TAHA Mimarlık’tan Talha Haksever, az katlı konutlar, fonksiyoner daire, geniş balkonlar ve yeşilli iç içe yaşam yönünde bir mimarlık tasarladıklarını söyledi.

Haksever, projenin ismiyle özdeşleştiğini anlatarak, “11 dönümlük konutlar, 41 dönüm arazi yeşil alanlar, oyun alanları. yeşil alanlar oluşturuldu. Büyük kısmı yeşille iç içe olacak. Dairelerin tamamı yeşil alana bakıyor.” ifadelerini kullandı.

Tema İstanbul Bahçe Nerede?

Yapımı devam eden Halkalı – Marmaray ve Kabataş – Mahmutbey – Halkalı metro projeleri tamamlandığında projenin değerine değer katacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI