24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerSaraycık Kentsel Yenileme Projesi Başladı

Saraycık Kentsel Yenileme Projesi Başladı

Ankara Sincan'da belediyenin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile başlattığı ‘Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk kazması vuruldu. Ankara’nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde 'Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi' olarak adlandırılan ‘Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’ 3 etaptan oluşuyor. 1. etabında toplam 966 konut üretilecek projenin içerisinde cami ve ticaret merkezleri de yer alıyor. ‘Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nde toplam 20 bin konut üretilecek.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, konuyla ilgili yaptığı açıklamada projenin içerisinde 100 bin nüfus öngördüklerini söyledi. ‘Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nin Sincan'ın gelişimine de büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Mustafa Tuna,  projeden TOKİ'nin de kendilerinin de bir kar beklentisi olmadığnı söyledi. Vatandaşların bu binalarda daha rahat bir hayat sürdürmesini amaçladıklarını ifade eden Tuna, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a da projeye verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Saraycık Mahallesi'nin modern binalar, yollar, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile hak ettiği değere kavuşacağını ifade eden Tuna, projenin hak sahiplerinin talepleri doğrultusunda şekillendiğini söyledi. 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI