23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerOfis yaşamı 'out'.. Özgür yaşam 'in'

Ofis yaşamı ‘out’.. Özgür yaşam ‘in’

Teknoloji çağı ve bilgiye erişebilme sistemlerindeki kolaylık ve sürat, bireyleri hızla “ofis yaşamından”, “özgür yaşama” yönlendirmektedir.

Global sınırların kalktığı günümüzün küresel dünyasında yetişkin nüfusun 1,5 milyar kadarı mobil çalışmakta, mobil çalışma trendi hızla artmaktadır.

İş yaşamında, Üretim dışında gerçekleşen faaliyetler gününüzde yerini dört duvarın ötesine almaktadır. Kapalı ofis sisteminden; açık ofis sistemine geçiş süreci, ticari yaşamda yerini ofissiz sisteme bırakmaktadır.

Günümüzde bunun en belirgin uygulamaları hizmet sektöründe  gözlenmektedir.

Dört duvar sınırlarından çıkan, insan odaklı Eğitim, avukatlık,reklam, halkla ilişkiler, pazarlama ve satış gibi faaliyetler süreçlerini bağımsız ortamlara taşımaktadır.

Geçmişte, prestij ve güvenin sembolü olan ofisler günümüzde kayıp alanlar, kayıp zamanlar ve gereksiz maliyetler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Örneklerini finans/bankacılık sisteminde gördüğümüz; günümüzün ticari hayatı uzmanlık alanları dışındaki faaliyetleri/iş kollarını dışarı “outsource” olarak vermektedir.

Gayrimenkul sektörü şekillenirken günümüzde yer alan “home office” kavramı yerini

  • ortak çalışma alanları
  • Hazır ofis
  • Esnek ofis
  • Toplantı odaları
  • Consierge hizmetleri ile sağlamlaştırmaktadır.

İş yaşamı, geceleme alternatifinde otel, ticari hayatta benim isimlendirdiğim iştel’i tercih etmektedir.

Geleneksel ofis kapsamı için gerekli; dekorasyon, IT alt yapısı, otomasyon, İK, güvenlik, iletişim, kira, kdv/stopaj, aidat,ikram, kırtasiye, sarf malzemesi ve sair giderler yerini Ev ve Farklı yapılara bırakmaktadır.

Eskilerin değimi ile “ev’e iş getirme” kavramı yerini “ev’de iş” kavramına bırakacaktır.

Mimari, tasarım, dizayn ofislerini  ve ticari proje geliştirecekleri değişen ticari hayatın ihtiyaçlarına yönelmeye, ev dışında yeniden şekillenen ofis kullanımlarına göre sektör oyuncuları ile birlikte çalışmalara davet ediyorum.

Bilge Özdemir

Marketing & Sales Consultant of Akkuş Gayrimenkul & Turyap Holding

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI