19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerMÜSİAD'dan Katar'da gövde gösterisi

MÜSİAD’dan Katar’da gövde gösterisi

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Katar'da ikinci kez düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarına adeta çıkarma yaptı. 

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Katar’da ikinci kez düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarına adeta çıkarma yaptı.

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenecek olan fuarın açılışı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı H.E Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“Türk şirketlere büyük ilgi var”

Fuarın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar’da Türk mallarına ve şirketlerine karşı büyük ilgi olduğunu söyledi.

Tüfenkci, “bu fırsatların iyi değerlendirmesi gerektiğini anlatarak, “Kalıcı ve sürdürülebilir iş birliğini artıracak projelere birlikte imza atmalıyız. Burada iş yapma şeklini iyi öğrenerek kalıcı olmamız gerekir.” Bu fuarlar Türkiye’nin ihracatına katkı sağlıyor.” dedi.

Katar’a uygulanan ambargo sonrası Türkiye’nin bu ülkenin yanında olduğunu anlatan Tüfenkci, 2017’de iki ülke arasındaki ticaret hacminin henüz kesin olmamakla birlikte 900 milyon dolara ulaştığını, bu rakamın daha da yukarılara çıkacağını belirtti.

“Türk şirketlerine kapımız her zaman açık”

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani de iki ülke arasında her geçen gün daha iyiye giden bir ilişki olduğunu anımsattı.

Katar’ın kapısının Türk şirketlerine her zaman açık olduğunu aktaran Sani, “Türk yatırımcıları bekliyoruz. Sadece 1-2 alanda değil en az 6-7 sektörde ilerleyeceğiz. Ayrıca Türk şirketlerine ayrıcalık tanıyoruz ve bundan sonraki süreçte yeni ayrıcalıklar için değerlendirmeler yapıyoruz.” diye konuştu.

“Ticaretin 5 milyar dolara çıkmasını istiyoruz”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacminin, son 10 yıl içinde 408 milyon dolardan, 710 milyon dolara yükseldiğini hatırlattı.

Bu sene ikinci düzenlenen fuarla birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçleneceğini vurgulayan Kaan, 2112 Türk firmamızın katıldığı EXPO, karşılıklı yapılan yatırımlar ve geçmişte yapılan ve memnuniyetle sonuçlanan işler dolayısıyla hâlihazırda birbirini tanıyan yatırımcıların yanı sıra, yeni yatırım ve iş birliklerine de kapı açacak. Bunun gibi başarılı organizasyonlarla, iki ülke arasındaki ihracat hacmini 5 milyar dolara, yıllık doğrudan yatırımı da 3 milyar dolara çıkaracağız inşallah.” şeklinde konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI