Ana Sayfa Manşet Koronavirüs süreci konut sektöründeki anlayışı çok etkiledi..

Koronavirüs süreci konut sektöründeki anlayışı çok etkiledi..

0
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz

Türkiye’nin koronavirüs sürecinde hem sağlık hem de ekonomi alanında çok başarılı politikalara imza attığını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Covid-19’un konut sektöründeki anlayışı çok etkilediğini söyledi.

Türkiye 2023 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Geleceğin Şehirleri Paneli’nde yaptığı konuşan Yılmaz, salgının özellikle konut sektörünü çok etkilediğini belirterek “Özellikle barınmaya yönelik alanları yaptığımız için sektörün şapkayı önüne koyup neler yapması gerektiğini araştırdığı dönem oldu” dedi.

Türkiye’nin koronavirüs sürecinde hem sağlık hem de ekonomi alanında çok başarılı politikalara imza attığını kaydeden Yılmaz, bu süreçte birçok büyük ülke çaresizlikle boğuşurken Türk ekonomisinde çarkların dönmeye devam ettiğini söyledi.

Ziya Yılmaz, Covid-19’un herkesin hayatına inanılmaz bir dokunuş yaptığını dile getirerek “Salgın, özellikle konut sektörünü çok etkiledi. Özellikle barınmaya yönelik alanları yaptığımız için sektörün şapkayı önüne koyup neler yapması gerektiğini araştırdığı dönem oldu. Bu dönemde insanların beklentilerini, kaygılarını, evlerde yaşadıkları ihtiyaçların neler olduğunu anlamaya yönelik araştırmalar içerisindeydik. Uzman kadrolarımızla çok ciddi çalışmalar yaptık.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları araştırmada 58 binden fazla kişiye tek tek ‘siz nasıl bir ev istiyorsunuz?’ diye sorduklarını kaydeden Yılmaz, satışa çıktıkları projelerde beklentilere göre hızlı revizeler yaptıklarına dikkat çekerek araştırmalarında 5 kriterin öne çıktığını ifade etti.

Yılmaz, konut alıcılarının verdikleri cevaplara göre öne çıkan kriterleri şöyle sıraladı:

  • Proje içerisinde mümkünse yeşil alan olması,
  • Konutun doğa ile iç içe bulunması,
  • Konutun bahçeli, balkonlu veya teraslı olması,
  • Soğutma ve ısıtmanın yanı sıra tüm odaların birbirinden bağımsız havalandırma sisteminin bulunması,
  • Depreme dayanıklı binaların geliştirilmesi ve ‘asansöre ihtiyaç duyulmadan çıkılabilecek noktada olması.

HENÜZ YORUM YOK

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Exit mobile version