6 Aralık 2025 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKörfez’den, olmayan projeye bile talep

Körfez’den, olmayan projeye bile talep

 

Mütekabiliyet Yasası’yla Körfez vatandaşlarının ev almaları hızlanınca bölgenin yatırımcıları ‘olası’ projelere bile talip oldu. Kiler Holding Başkanı Nahit Kiler “Yatırımcılar, olası tüm projelerinizden ev alırız’ teklifi getiriyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN Ortadoğu’daki itibarı ve Mütekabiliyet Yasası, Körfez yatırımcılarının ‘henüz olmayan’ konut projelerinin bile peşine düşmesini sağladı. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, bu ilginç gelişmeyi bizzat kendisinin yaşadığını belirterek “Körfez bölgesinden artan talebi gören o ülkelerin yatırımcıları bizden, daha düşünce aşamasında bile olmasa da ileride yapacağımız projelerden konut almaya hazır olduklarını söylüyorlar. Bu, sektörün geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gösteriyor” dedi. Avrupa’nın en yüksek binası Sapphire’in de sahibi olan Kiler Holding’in Başkanı Nahit Kiler, Sapphire’de de konut satışlarının hızlandığını Araplar’ın yasadan sonra yoğun şekilde gelmeye başladığını söyledi.

 10 günde 100 konut satıldı

Halk GYO ve Kiler Holding iştiraklerinden Biskon Yapı ortaklığıyla yapılan Referans Bakırköy projesinin tanıtımında konuşan Kiler, inşaat sektörünün beklenen krizi yaşamadığını belirtti. Kiler, marka konutların satışının yükseldiğini belirterek “Bu yasaların çıkması piyasanın canlanmasına yardımcı oldu” dedi. Bunun en güzel örneklerinden birinin Referans İstanbul projesi olduğunu söyleyen Kiler, 10 gündür satışta olan 256 konutluk projede bugüne kadar 100 dairenin satıldığını vurguladı. 61 milyon liralık yatırımla yapılan ve arsası Halk GYO’ya ait olan projenin 24 ayda tamamlanacağını belirten Kiler “Projenin tamamını 2 ayda satabiliriz” dedi.

Ekim 2010’da kurulan Halk GYO’nun Genel Müdürü Kazım Şimşek de, bu projenin kendileri için ilk olduğunu ve devamının geleceğini belirterek “Bu yıl içerisinde halka arzı planlıyoruz. Arz için bu projeyi bekledik” dedi. Şimşek, yeni inşaat projeleri olduğunu da belirterek “Levent’teki eski HBB Televizyonu arazisi de bizim. Oraya da otel yapacağız” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
369 YAZI