23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşet"Konutta Ortadoğu'da iyi konumdayız"

“Konutta Ortadoğu’da iyi konumdayız”

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yabancıya konut satışlarının iyi durumda olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu alanda özellikle Ortadoğu'da çok iyi bir konumda olduğunu belirtti. 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yabancıya konut satışlarının iyi durumda olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu alanda özellikle Ortadoğu’da çok iyi bir konumda olduğunu belirtti.

Çetinsaya, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) ana partnerliğinde, Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarında Emlakdream.com’a yaptığı açıklamada, Katar’ın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu söyledi.

“Katarlılar projelerimize büyük ilgi gösteriyor”

İki ülke ilişkilerindeki sıcaklığın halka da yansıdığını anlatan Çetinsaya, Katar halkının Türkiye’de yatırım yapması ve ev satın almasını sağlamak için çabaladıklarını aktardı.

Fuara devam eden 8-9 projeyle katıldıklarını dile getiren Çetinsaya, “Bu projelerden her yıl satın alan yabancılar oluyor. Bunların içinden Katarlı ve başka yerden olanlar da var. Çeşitlilik elde ediyoruz böylece. Birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Tüm projelerimizi burada anlatıyoruz. Projelerimizin hepsini burada tanıtıyoruz. Başakşehir, Vadi İstanbul, Tema İstanbul çok ilgi görüyor. İstanbul’a geliyorlar, ağırlıyoruz ve memnun oluyorlar.” dedi.

“Ortadoğu bölgesinde iyi bir konumdayız”

Çetinsaya, Türkiye’de yabancıya konut satışlarında KDV alınmadığını anımsatarak, “Oturma izninde belli bir rakam var bir milyon civarında. Bu biraz yüksek. Onlar aşağıya çekilebilir. Memnunlar. Beklentimiz daha çok olması. Dünya artık küçüldü. İnsanlar artık seyahat ediyor, ticaret yapıyorlar. Türkiye olarak Ortadoğu bölgesinde iyi konumdayız.” diye konuştu.

Süleyman Çetinsaya, yeni projeleri olan Arıcılar projesinin Mart ayında başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI