23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşet"Konutta atılım kaçınılmaz"

“Konutta atılım kaçınılmaz”

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektörünün büyük atılım yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektörünün büyük atılım yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteğiyle düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarındaki, “Dünyada ve Türkiye’de emlak sektörünün ve gayrimenkulün geleceği” oturumuna katılan Durbakayım, Türkiye’de konut sektöründeki tüm projelerin önemli ve başarılı olduğunu söyledi.

Ülkenin genç nüfusu olduğunu dile getiren Durbakayım, “Bunların barınma ihtiyacı var. Ülkemizde ortalama gelir seviyesine bakınca orta ve bunun altı yüzde 85. Demek ki barınma ihtiyacımızı karşılayacak konutlarımız 3 bin 500 ile 5 bin 500 bir metrekare değerinde olması lazım.” dedi.

“Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı”

Durbakayım, 20 yılda depreme riskli binaların yapılması gerektiğini dile getirerek, “Yabancıya satış konusu da önemli. Bu konuda alınmış önemli kararlar var ancak yeterli değil. Daha fazla olması gerekiyor. Sektörün büyük atılım yapması kaçınılmaz. Yabancıya satış konusunda  bunun ihracat sayılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Durbakayım, kentsel dönüşümünü tıkayanların KHK ya da torba yasa ile bunun halledilmesini isteyerek, “Vergi ve harçlarda toplam gelir düşürmeden homojen bir dağılım olmasını istiyoruz. Merdiven altı üretimin olmamasını istiyoruz. İkinci el piyasaların güçlü şekilde devreye girmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI